HABER MERKEZİ - Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinde terör örgütü PKK üyesi Mahsum Korkmaz`ın heykelinin dikildiği iddiası üzerine suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice ilçesi Yolçatı köyünde PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın dikilen heykeliyle ilgili suç duyurusunda bulunulduğu belirtilerek, sorumluluğu olan kişiler hakkında işlem başlatıldığı ifade edildi.

Yapılan suç duyurusuyla ilgili yazılı bir açıklama yayımlayan Diyarbakır Valiliği, heykel dikme olayında sorumlu olan kişiler hakkında da soruşturma başlatıldığını ifade etti. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Son günlerde bazı basın yayın organlarında Lice ilçesi Yolçatı köyündeki sözde şehitlikte bölücü terör örgütünün eylemlerine başlamasının yıldönümünden dolayı bir terör örgütü üyesinin heykeli dikildiği yönünde haberler yer almıştır. Valiliğimizce daha önceki dönemlerde sözde şehitliğin kaldırılması yönünde başta İlçe Kaymakamlığı, Jandarma Komutanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumlara gerekli talimatlar verilmiştir. Yapılan işlemler sonucunda sözde şehitliğin kaldırılması konusu yargıya intikal etmiş ve yargı konusu olmuştur. Anılan son olayla ilgili olarak da ilgili kurumlara gerekli talimatlar verilmiştir. Dikilen heykel ile ilgili olarak Valiliğimizce suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca konu ile ilgili sorumluluğu olan şahıslar hakkında gerekli işlemlerin yapılması için süreç başlatılmıştır. Konu Valiliğimizce ve ilgili diğer kurumlar tarafından hassasiyetle takip edilecek ve sonucu hakkında kamuoyu en kısa zamanda bilgilendirilecektir” ifadelerine yer verildi. 



KOLDERE MİLLİ EGEMENLİK PARKI YENİLENİYOR

İzmir'de patlama: Ev yıkıldı, yaralılar var

Saruhanlı’da Her Yaşta Akıl Oyunları Başlıyor!

Yunusemre'nin sultanlarından yeni sezonun ilk galibiyeti

Manisa’nın mobil mamografi aracı Türkiye birincisi oldu

4 yaşındaki Yusuf 350 metrelik Darkale Kanyonu'nu geçti

Düğüne geç kalana sulu ceza

Lütfiye Mahallesi Sakinlerine önemli duyuru!..

MİCHAELA ASTRO EŞREF RÜYA İLE SEKTÖRE EFSANE İKİLİ GELİYOR

Çiftlik Kadın Yaşam Merkezi’nde kurslar başladı

Saruhanlı’da Vefat…

5 kardeşin öldüğü yangında anne hakkında karar

İki ölümlü kazanın sürücüleri tutuklandı

Jandarmadan kaçak kazıya suçüstü

Meyve yüklü tır devrildi

Silahlı kavga: 1 yaralı

Parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı

Husumetli iki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Tarlada el bombası bulundu

EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 18.08.2014 08:52:04 692 0
Tarih: 18.08.2014 08:52 Güncelleme: 18.08.2014 08:52
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri