Anahtar Kelimeler: Petkim ' milyar

Petkim, 2022'de 6,5 milyar lira net kar elde etti

ANKARA (AA) - SOCAR Türkiye'nin grup şirketlerinden Petkim, petrokimya sektöründe kar marjlarındaki daralmaya rağmen geçen yılı 6,5 milyar lira net karla kapattı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Petkim, geçen yıl toplam satışlarını önceki yıla göre yüzde 70 artırarak 49 milyar liraya yükseltirken, nakit varlıklarını da 13 milyar liraya çıkardı.

Petrokimya sektöründe kar marjlarının önemli ölçüde daraldığı geçen yılda şirketin elde ettiği sonuçlarda, yetkin insan kaynağı, güçlü yönetim anlayışı, nakit pozisyonu, kredibilitesi ve STAR Rafineri ile olan entegrasyonu öne çıktı.

Böylelikle Petkim, geçen yılın ilk çeyreğinden itibaren tüm dünyada düşen ürün fiyatları ve kar marjlarına rağmen, net dönem karını 6,5 milyar liraya çıkardı.

- 'Project Earth', Petkim'de devreye alındı

Açıklamaya göre, geçen yıl SOCAR Türkiye'nin SAP ile başlattığı S4/HANA projesi Project Earth, Petkim'de de uygulamaya başlandı.

Bu proje sayesinde muhasebe işlemleri ve fatura onayları gibi kurumsal süreçler uçtan uca yönetilebiliyor ve SOCAR Türkiye ve grup şirketleri arasında veri akışı gerçekleştirilebiliyor.

Öte yandan Petkim, 2023 Ocak'ta vadesi gelen 500 milyon dolar tutarındaki Eurobond'u iç kaynakları ile öderken, yurtdışından 300 milyon dolar tutarında uzun vadeli yeni kaynak sağladı.

Böylelikle 2023'te Eurobond ödemesi başarıyla gerçekleştirilirken uzun vadeli borçluluk 200 milyon dolar tutarında azaltılmış oldu.

Ayrıca Petkim, sürdürülebilir üretim gerekliliklerinin uygulandığını tescilleyen International Sustainability and Carbon Certification (ISCC) Plus sertifikası almaya hak kazandı. Sertifika kapsamında Petkim, biyo, döngüsel ve biyo-döngüsel ürünler üretebilecek.



Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 3.03.2023 09:16:00 933 0

Tarih: 03.03.2023 09:16
Haberi Sesli Oku
21.04.2025 11:56:00