Anahtar Kelimeler: 0

“PERGEL” TÜM ŞEHRİ KAPSAYACAK

 

MANİSA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, büyükşehirlerle ilgili yapılan yasal çalışmaları anlattı.

 

AK Parti'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, halen 16 olan büyükşehir sayısını 29'a çıkaracak olan yasa üzerindeki çalışmaları değerlendirdi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Büyükşehir sayısını 29'a çıkaracak olan Büyükşehir Yasası üzerindeki çalışmaların devam ettiğini belirtirken, ''Tüm Büyükşehirlerde belediye sınırları il sınırlarına kadar genişletilecek. Büyükşehir hizmetlerini 50 kilometrelik alanla sınırlayan 'Pergel' uygulaması değiştirilecek. Bu çerçevede beldeler ve köyler ilçelerin mahallesi olacak. Böylece, küçük yerleşim birimleri daha fazla hizmet alma imkanı bulacak'' dedi.

 

Düzenlemenin ayrıntılarına ilişkin AK Partili belediye başkanlarının ve milletvekillerinin görüşlerini aldıklarını kaydeden Tanrıverdi, ''Büyükşehir olacak 29 ilin dışındaki illerde de nüfusu 2 binin altında kalan beldelerin kapatılması yönünde görüşler var. Ancak çalışmalarımız henüz devam ediyor. Bu beldelerin mahalle olması, onların daha iyi hizmet almasını sağlayacaktır'' diye konuştu.

 

Haber Merkezi



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Hasta Memnuniyeti En Büyük Motivasyon Kaynağı

Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne Yeni Dahiliye Uzmanı: Uzm. Dr. Okan Özak Göreve Başladı

17 yaşındaki lise öğrencisi motosiklet kazasında hayatını kaybetti

Uzm. Dr. Seher İdil Hastanemizde Göreve Başladı

Manisa'da Tartışma Cinayetle Bitti! Şüpheli Kaçarken Yakalandı

Miniklerden Doğaya Anlamlı Dokunuş: “Toprağın Diriliş Hikâyesi” Hayat Buluyor

Marmara Gölü yıllar sonra yeniden göçmen kuşları ağırlıyor

Saruhanlı Belediyesi’nden Annelere Anlamlı Destek

Paşaköy’de Av Köpekleri Yarışması Coşkusu

Saruhanlı’nın Gururu: Uşak Yarı Finallerinden Büyük Başarı!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI FİNALLERDE!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Gece Yarısı Nefes Kesen Kurtarma: İş Makinesiyle Hayata Tutundular

Elektrik akımına kapılan işçi öldü

SARUHANLI’DA CHP’Lİ İSİMLER SAHAYA ERKEN İNDİ: TEMASLAR YOĞUNLAŞTI

Manisa'da yeni uzman hekim göreve başladı!

Saruhanlı Halk Eğitim’den Orman Yangınları Müdahale Ekiplerine İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 15.08.2012 18:36:12 0
Tarih: 15.08.2012 18:36 Güncelleme: 15.08.2012 18:36
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri