SARUHANLI - Saruhanlı´da Eğitim Sen, Eğitim İş ve Türk Eğitim Sen, öğretmenlere yönelik uygulanmak istenen ´performans değerlendirme´ sistemine karşı bir araya geldiler.

Ortak bir mücadele sergileyeceklerini belirterek; "Öğretmene not vermek, kimsenin haddi değildir" dediler. 

Eğitim Sen, Eğitim İş ve Türk Eğitim Sen, öğretmenlere yönelik uygulanmak istenen ?performans değerlendirme´ sistemine karşı bir araya geldiler. 

15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı´nda basın mensuplarına konu ile ilgili bilgi veren sendika temsilcileri, bu ve bunun gibi yönetmeliklere karşı çıkacaklarının altını çizdiler. 

Basın mensuplarına bilgi veren sendika yetkilileri, toplantıya çağırılmalarına rağmen destek vermeyen Eğitim Bir Sen yetkililerini eleştirdiler. 

Eğitim Sen Saruhanlı Temsilcisi Veli Ongun, toplantının öğretmenlere yönelik uygulanmak istenen ?performans değerlendirme sistemine´ karşı olduklarını tüm kamuoyuna duyurmak için yapıldığını söyledi.

Ongun, öğretmene not vermenin kimsenin haddi olmadığının altını çizdi. Toplantıya destek vermeyen Eğitim Bir Sen yetkililerini eleştiren Ongun; ?Öğretmenlere, performans değerlendirme sistemi getiriliyor. Biz de Eğitim Sen, Eğitim İş ve Türk Eğitim Sen olarak bir toplantı yapmak istedik. Eğitim Bir Sen´i de bu toplantıya davet ettik ama yetkilileri gelmek istemediler. Ancak son zamanlarda Eğitim Bir Sen de okulları gezerek, öğretmenleri okullarda bilgilendirerek bu siteme karşı çıkmıştı. Fakat Eğitim Bir Sen yetkilileri, ortak düzenlemek istediğimiz bu toplantıya gelmek istemediler? dedi.

?Öğretmene not vermek kimsenin haddi değildir?

Toplantı ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Ongun; ?Biz, öğretmen performans değerlendirme sistemine karşı çıkmak adına ortak bir mücadele yürütebilmek için bir araya geldik. Türkiye´nin çeşitli illerinde de 4 büyük sendika birleşti ve bu sisteme karşı çıktı. Özellikle 3 büyük sendika olan Eğitim Sen, Eğitim İş ve Türk Eğitim Sen´in ortak yürüttüğü çok büyük bir mücadele var. Madem bu 3 büyük sendika, öğretmeni performansı ile değerlendirme sistemine karşı, o zaman ortak bir mücadele yapılması gerekiyor. Çünkü öğretmeni performansı ile değerlendirmek, öğretmene not vermek kimsenin haddi değildir.  Çünkü öğretmenlik bir uzmanlık alnıdır. Toplantını çağrıcılığını biz yaptık ama diğer 2 sendika temsilcileri de bizimle aynı düşüncedeymiş, ?siz aramasaydınız biz arayacaktık´ dediler? dedi.

?Biz, bu sisteme ?hayır´ diyoruz?

3 büyük sendika olarak, öğretmenlerin haklarına yönelik yapılan tüm uygulamalara karşı duracaklarının altını çizen Eğitim Sen Veli Ongun; ?Bugün, emek örgütleri olarak bir araya gelişimiz ilk değil. Eğitim Sen´in çağrısı ile 2017´de de 3 sendika ile birlikte ilimizdeki eğitim emekçilerine yönelik mobbing ve baskılar konusunda basın açıklaması yapmıştık. Bizim amacımız, eğitim emekçilerinin ortak sosyal ve ekonomik haklarının mücadelesini vermek. Bunun sonucunda birleşerek en iyi mücadeleyi yaptığımızı düşünüyorum. Başlatılmaya çalışılan ?eğitimde performans değerlendirme sistemi´, eğitim emekçilerimiz açısından kabul edilemez bir sistemdir. Biz, ?bu yönetmelik uygulanamaz´ diyor ve bu sisteme ?hayır´ diyoruz. Çünkü emekçilerin amacı, iyi bir iş yerinde çalışmak, çalıştığı iş yerinde eşit haklara sahip olmak ve baskılardan kurtulmaktır. Eğitim Sen olarak bunu çok önemsiyoruz. Bu toplantıdaki eylem planı, öğretmenlere verilen performans değerlendirme mücadelesi ama bu tür mücadelelerimi devam edecek. Biz, biliyoruz ki örgütlü gücün ve birlikteliğin karşısında kimse duramaz. Biz, eğitim emekçileri az değiliz, biz eğitim emekçileri olarak ortak ses oluşturursak ve güç birliği ile mücadelemizi yükseltirsen hem sosyal hem ekonomik haklarımızı kimse gasp edemez, bizi itibarsızlaştıramaz. Bizler, birlikte güçlüyüz? dedi.

?3 sendika olarak her zaman birlikteyiz?

Öğretmeni performansıyla değerlendirmenin rezalet olacağının Belirten Veli Ongun; ?Ekonomik haklar, sosyal haklar ve özlük hakları ile ilgili öğretmenlere her hangi bir baskı yapılıyorsa 3 sendika olarak biz her zaman birlikteyiz. Ancak Eğitim Bir Sen, bizimle birlikte aynı mücadeleyi göstermiyor, göstermekten kaçınıyor. Aslında bu konularla ilgili bütün sendikaların birlikle bir mücadele başlatması gerekiyor. Biz, sendikalar olarak angarya işlere ?hayır´ diyoruz, öğle arası nöbete karşıyız, çünkü öğle arası öğretmenin dinlenme saati, yemek yeme saatidir, okullarda buna engel oluyorlardı ve özellikle performans değerlendirme sistemini kesinlikle kabul etmiyoruz. Çünkü öğretmeni, öğrencisi ile öğrenci velisi değerlendirirse bunun rezalet olacağını herkes biliyor. Sosyal medya hesaplarından öğrenciler, öğretmenlerini not ile tehdit ediyorlardı. Bunun ne kadar rezalet boyutlarına ulaşacağını herkes gördü, bakanlık da gördü, öğretmenler de gördü ama bunu tekrara yapmak istiyorlar. 2003 yılından beri eğitim, her yönüyle en alt seviyelere inmiş durumda. İktidar, bu dip yapmış eğitimi, performans değerlendirme sistemi ile öğretmenlerin üzerine yıkmaya çalışıyor? dedi.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 5.04.2018 09:16:45 255 0

Tarih: 05.04.2018 09:16

Haberi Sesli Oku