Paşaköy’de Av Köpekleri Yarışması Coşkusu
Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Paşaköy Mahallesi, hafta sonu doğa ve avcılık tutkunlarını bir araya getiren önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Fermalı av köpekleri yarışması, bölgeden ve çevre illerden gelen çok sayıda katılımcıyla renkli görüntülere sahne oldu.
Doğayla iç içe gerçekleşen etkinlikte, eğitimli av köpeklerinin performansları büyük ilgi görürken, yarışma hem izleyenlere keyifli anlar yaşattı hem de avcılık kültürünün yaşatılmasına katkı sundu.
Etkinliğe katılarak organizasyona destek veren Ekrem Cıllı, yaptığı açıklamada bu tür organizasyonların önemine dikkat çekti. Başkan Cıllı, “Saruhanlı’nın Paşaköy Mahallesi’nde düzenlenen fermalı av köpekleri yarışmasına katılarak bu güzel organizasyona ortak olduk. Doğaya, avcılık kültürüne ve hayvan yetiştiriciliğine katkı sunan bu tür etkinlikleri son derece kıymetli buluyorum.” ifadelerini kullandı.
Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen kurum ve derneklere de teşekkür eden Cıllı, başta Manisa Karaköy Av Yaban Hayatı ve Avcılık Derneği ve İzmir Pointer Köpeği Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği olmak üzere tüm paydaşlara katkılarından dolayı minnettarlığını dile getirdi.
Başkan Cıllı açıklamasında ayrıca, “Bu tür organizasyonlar sadece bir yarışma değil, aynı zamanda kültürel bir buluşma niteliği taşıyor. Katılımcılar arasında dostluk ve dayanışmayı güçlendirirken, genç nesillere de doğa sevgisini aşılıyor.” dedi.
Gün boyu süren yarışmada köpeklerin yetenekleri jüri tarafından değerlendirilirken, dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller verildi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, izleyiciler de doğa ile iç içe keyifli bir gün geçirdi.
Saruhanlı’da geleneksel hale gelmesi hedeflenen bu tür organizasyonların, hem kırsal turizme hem de bölge ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor. Başkan Ekrem Cıllı, önümüzdeki süreçte benzer etkinliklerin artarak devam edeceğinin sinyalini verdi.






