-DÜN GEÇİRDİĞİ KAZA SONRASI BEYİN KANAMASI GEÇİREN ESKİ BAŞBAKAN YARDIMCISI EKREM PAKDEMİRLİ İKİNCİ KEZ AMELİYATA ALINDI
- MANİSA CBÜ HASTANESİ BAŞHEKİM VEKİLİ PROF. DR. AYDIN ŞENCAN: ?İLK AMELİYATIN YAPILDIĞI BÖLGEDE, BOŞALTILMASI GEREKEN BİR BAŞKA KAN BİRİKİNTİSİNİN GELİŞTİĞİNİN SAPTANMASI ÜZERİNE TEKRAR AMELİYATA ALINMIŞTIR. HASTAMIZIN HAYATI TEHLİKESİ DEVAM ETMEKTEDİR?
MANİSA - Manisa´nın Akhisar ilçesinde dün geçirdiği kaza sonrası beyin kanaması geçiren ve Akhisar Mustafa Kirazoğlu Hastanesinde beyin ameliyatı geçiren ANAP döneminin en önemli isimlerinden eski Başbakan Yardımcısı Ekrem Pakdemirli, tedavisinin devam ettiği Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinde ikinci kez beyin ameliyatına girdi. Doktorlar, Pakdemirli´nin hayati tehlikesinin devam ettiğini açıkladı.
Dün Akhisar´da zeytin bahçesinde makine aksamının başına çarpması sonrası ağır yaralanarak Akhisar Mustafa Kirazoğlu Hastanesine kaldırılan ve orada beyin ameliyatı geçiren Ekrem Pakdemirli dün akşam saatlerinde getirildiği Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesinde bu sabah yineden ameliyata girdi. Pakdemirli ailesi herhangi bir açıklama yapmazken, Pakdemirli´nin doktorları yazılı bir açıklama ile eski bakanın hayati tehlikesinin sürdüğünü açıkladı.
CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Aydın Şencan yaptığı yazılı açıklamada, ?Hasta Ekrem Pakdemirli, 21 Ekim Çarşamba günü düşme sonucu başını çarpma sureti ile yaralanmış ve 112 Acil Ambulans hizmeti ile Akhisar Devlet Hastanesi´ne kaldırılmıştır. Akhisar hastanesindeki beyin cerrahi uzmanlarının hemen ameliyata alması sonucu ilk müdahale yapılmış daha sonra da hasta Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yoğun Bakım Ünitesi´nde müşahede altına alınmıştır. Hastanın CBÜ hastanesine geldiği sırada yapılan beyin tomografi incelemesinde, Akhisar Devlet Hastanesi´ndeki müdahalenin yerinde olduğu ve beyini rahatlatması açısından yarar sağladığı görülmüştür. Bu tip hastaların izlenmesi sırasında, belirli zaman aralıkları ile beyin tomografisi kontrolleri yapılmaktadır? ifadelerine yer verdi.

İKİNCİ KEZ AMELİYAT EDİLDİ
Prof. Dr. Şencan, Ekrem Pakdemirli´nin ilk ameliyat edilen bölgesinde kan birikintisi tespit edilmesi nedeniyle ikinci bir ameliyata daha alındığını açıklayarak şunları söyledi:
?22 Ekim 2015 Perşembe günü sabah 08.00´da yapılan beyin tomografisi kontrolünde, ilk ameliyatın yapıldığı bölgede, boşaltılması gereken bir başka kan birikintisinin geliştiğinin saptanması üzerine tekrar ameliyata alınmıştır. İkinci ameliyat da başarı ile sonuçlanmış, gerekli müdahale yapılarak beynin bası altında kalması önlenmiştir. Ameliyat sonrası dönemde bir süre uyutularak izlem ve tıbbi tedavisi sürdürülecektir. Belirli zaman aralıkları ile yapılacak olan beyin tomografisi kontrolleriyle hasta, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yoğun Bakım Ünitesi´nde izlenmeye devam edecek ve tıbbi tedavisi burada sürdürülecektir. Hastamızın hayatı tehlikesi devam etmektedir.?



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 22.10.2015 15:31:59 425 0

Tarih: 22.10.2015 15:31
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00