Saruhanlı İlçesine bağlı Koldere beldesinde kısa süre önce yapımı tamamlanan parka Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. Padişahı Sultan II. Abdülhamit Han’ın adı verildi.

Koldere Belediye Başkanı Serdar Yıldırım Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada beldede bazı işyerlerinin bulunduğu eski binayı bir süre önce yıktıklarını ve bu alanda meydan düzenlemesi ile park yaptıklarını belirtti.

Burada kurulan parka belediye meclisinin onayı ile Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. Padişahı Sultan II. Abdülhamit Han’ın adını verdiklerini ifade eden Yıldırım şunları kaydetti:

“Cumhuriyet tarihinden önce Koldere beldesi, Sultan II. Abdülhamit Han’ın çiftliğiymiş. Abdülhamit Han’ın 1903 yılında oğlu Mehmet Burhanettin adına beldemizde yaptırdığı cami de bulunuyor. Biz belediye olarak bu caminin çevresinde bir takım düzenlemeler yaptık. Burada bulunan eski binaları yıktık. Yerine süs havuzları ve park inşa ettik. Ayrıca bu alanda büyük bir meydanımız da oluştu. Bu bölgeye Belediye Meclisi kararıyla Sultan II. Abdülhamit Han’ın adını verdik.”

Koldere beldesinin tarihinin çok eskilere dayandığını dile getiren Yıldırım, “Atalarımızı anmak onların isimleri yaşatmak bizim için önemlidir. Osmanlının torunlarını olarak geçmişimizi unutmamalıyız” dedi.

-Sultan II. Abdülhamit Han-

Osmanlı İmparatorluğunun 34. Padişahı olan Sultan II. Abdülhamit Han 1842 yılında doğdu, 1918’de vefat etti. Tanzimat fermanı dönemi padişahlarından olan Abdülhamit Han, 1876-1908 yılları arasında saltanat sürdü. Abdulhamit Han, Kanuni Sultan Süleyman, IV Mehmet ve Orhan Gazi’den sonra 33 yıllık görev süresi ile en uzun süre tahtta kalan padişah olma unvanını taşıyor.



Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 7.01.2014 17:28:52 475 0

Tarih: 07.01.2014 17:28
Haberi Sesli Oku

Son Dakika

Son Dakika Haberleri
18.04.2025 12:53:00