Saruhanlı İlçesine bağlı Koldere beldesinde kısa süre önce yapımı tamamlanan parka Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. Padişahı Sultan II. Abdülhamit Han’ın adı verildi.

Koldere Belediye Başkanı Serdar Yıldırım Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada beldede bazı işyerlerinin bulunduğu eski binayı bir süre önce yıktıklarını ve bu alanda meydan düzenlemesi ile park yaptıklarını belirtti.

Burada kurulan parka belediye meclisinin onayı ile Osmanlı İmparatorluğu’nun 34. Padişahı Sultan II. Abdülhamit Han’ın adını verdiklerini ifade eden Yıldırım şunları kaydetti:

“Cumhuriyet tarihinden önce Koldere beldesi, Sultan II. Abdülhamit Han’ın çiftliğiymiş. Abdülhamit Han’ın 1903 yılında oğlu Mehmet Burhanettin adına beldemizde yaptırdığı cami de bulunuyor. Biz belediye olarak bu caminin çevresinde bir takım düzenlemeler yaptık. Burada bulunan eski binaları yıktık. Yerine süs havuzları ve park inşa ettik. Ayrıca bu alanda büyük bir meydanımız da oluştu. Bu bölgeye Belediye Meclisi kararıyla Sultan II. Abdülhamit Han’ın adını verdik.”

Koldere beldesinin tarihinin çok eskilere dayandığını dile getiren Yıldırım, “Atalarımızı anmak onların isimleri yaşatmak bizim için önemlidir. Osmanlının torunlarını olarak geçmişimizi unutmamalıyız” dedi.

-Sultan II. Abdülhamit Han-

Osmanlı İmparatorluğunun 34. Padişahı olan Sultan II. Abdülhamit Han 1842 yılında doğdu, 1918’de vefat etti. Tanzimat fermanı dönemi padişahlarından olan Abdülhamit Han, 1876-1908 yılları arasında saltanat sürdü. Abdulhamit Han, Kanuni Sultan Süleyman, IV Mehmet ve Orhan Gazi’den sonra 33 yıllık görev süresi ile en uzun süre tahtta kalan padişah olma unvanını taşıyor.



Feci kazada yaşamını yitiren baba, oğul ve torun toprağa verildi

Sokakta kanlı düello! İkisi de hayatını kaybetti

Ev yangını faciası: 1 ve 7 yaşındaki iki kardeş hayatını kaybetti

Park halindeki araca bakan ekipler sağ koltukta vahşetle karşılaştı

Manisa'da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu

Yapay zeka, tam 1,5 milyon lirasından etti

30 bin dolarlık kabus! Kiev'e 500 atış yapıldı, her noktadan alevler yükseliyor

Feci kaza: Aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti

Boşandığı eşinin sokak ortasında boğazı kesen eski kocaya müebbet talebi

Tefecilik operasyonunda 3 tutuklama

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp yaşlı adamdan acı haber geldi

Suriye'nin Hama ilinde 5 kişi bir evde ölü bulundu

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

Çöp poşetinde cesedi bulunan Sümeyye'nin eşi, katille dakikalarca sohbet etmiş

Saruhanlı'da vefat...

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal’dan Başkan Cıllı’ya Ziyaret

Saruhanlı Elektrik Kesintisi

NURLUPINARSPOR'DAN GÜLŞAH DURBAY'A VEFA

Taekwondoda Saruhanlı'nın Gurur Kaynağı "Furkan Samet Kaplan"

Demşrci'de feci kaza… İki otomobil çarpıştı, 3 kişi hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 7.01.2014 17:28:52 661 0
Tarih: 07.01.2014 17:28 Güncelleme: 07.01.2014 17:28
Haberi Sesli Oku

Son Dakika

Son Dakika Haberleri