POLİTİKA - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında verilen gensorunun görüşmeleri sırasında, Bakan Soylu´nun 4 Şubat 2012 günü Vedat Demir ile birlikte Pensilvanya´ya giderek Fetullah Gülen ile görüştüğünü söyledi. O görüşmeden 3 gün sonra Türkiye´de MİT krizinin yaşandığını anımsatan Özel, Soylu´ya ?Acaba Vedat Demir, yapılacak olan Hakan Fidan operasyonunun bilgisini, belgesini, müsaadesini almaya gitmiş, bilgiyi, belgeyi okutmuş ve geri getirmiş olabilir mi?? sorusunu yönelttiğini ancak yanıt alamadığını belirterek, ?Süleyman Soylu´yu bir dakika bile o koltukta oturtan, FETÖ ile mücadele konusunda asla samimi olduğunu söyleyemez. Süleyman Soylu´nun o makamda oturduğu her gün, AKP´nin FETÖ´ye teslim oluşunun kabul edilmesi anlamındadır? değerlendirmesinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaptığı yazılı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında CHP tarafından verilen gensorunun görüşmelerinde Bakan Soylu ile FETÖ bağlantısına ilişkin açıklamalarda bulunduğunu anımsattı.

71 DAKİKA ZAMAN KULLANDI

Özel, gensoru görüşmelerinde kendi konuşmasının ardından kürsüye gelen Bakan Soylu´nun sorduğu hiçbir soruya cevap vermediğini belirterek, ?Fiili gensoruda 49 dakika, dün ise 22 dakika zaman kullandı. Toplam 71 dakika zaman kullandı ama bir tane sorumuza yanıt vermedi? dedi. Özel, Soylu´ya kürsüden, ?Fetullah Gülen´le görüştün mü? Kaç kez görüştün? Hangi tarihlerde görüştün? İlişkin nasıl başladı, nasıl devam etti, bittiyse nasıl bitti? Ve şubat ayının ilk günlerinde, 4 Şubat 2012 günü Fetullah Gülen´le bir görüşme gerçekleştirdin mi? Yanında Vedat Demir var mıydı? Vedat Demir senin yanında ya da sensiz, ayrılarak sana tuhaf gelen, şüphe yaratacak bir görüşme yaptı mı? 15 Temmuz hain darbe girişiminden önce bir akademisyen Adil Öksüz, üç gün kala, 12´sinde uçtu da darbeyle ilgili belgeleri, talimatları okuttu, üfletti, onay aldı, geldi ya bir başka akademisyen Vedat Demir 4 Şubat günü gidiyor, üç gün sonra ne oluyor Türkiye´de? 17-25 Aralık´ın öncüsü kabul ettiğiniz 7 Şubat tarihli, MİT Müsteşarı Hakan Fidan´a ve MİT´e yapılacak FETÖ operasyonu başlıyor. Acaba Vedat Demir, sizin yanınızda ya da sizin yanınızda olmadan, yapılacak olan Hakan Fidan operasyonunun bilgisini, belgesini, müsaadesini almaya gitmiş, bilgiyi, belgeyi okutmuş ve geri getirmiş olabilir mi?? sorularını yönelttiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

4 ŞUBAT´TA PENSİLVANYA´YA GİTTİĞİ KESİNLEŞTİ

?Bakan Süleyman Soylu´nun 4 Şubat tarihinde Fetullah Gülen´e gittiği kesinleşmiştir çünkü kendisine fiili gensoruda ?gitmedim dersen tarih vereceğim´ dedim. Gitmedim diyemedi. Hafta boyunca ?tarih açıklayacağım´ ifadelerime cevap vermedi. Şimdi tarihi açıkladık. 4 Şubat 2012´de Vedat Demir ile birlikte gittin dedik. O konuya da hiç girmedi artık Süleyman Soylu, zımnen falan değil alenen Vedat Demir ile birlikte Pensilvanya´ya gittiğini kabul etti.

?GÖREVDEN ALMAYANLAR FETÖ´YÜ OTURTTUĞUNU BİLSİN?

Şu soruyu da çok net sorduk. MİT Müsteşarı´na operasyondan üç gün önce Vedat Demir ile Pensilvanya´ya gittin. Vedat Demir senin yanında ya da sen olmadığın bir ara bir görüşme gerçekleştirdi mi? MİT Müsteşarı´na operasyon ile ilgili bilgi getirdi mi? Bu sorumuza da yanıt vermedi. Çok açık bir şekilde Süleyman Soylu FETÖ kumpasının bir parçasıdır ya da bir tanığıdır dedik. Yanıt hakkını kullanmadı. MİT krizinden üç gün önce bir akademisyene Pensilvanya ziyaretinde eşlik etmenin bir açıklamasının yapılması gerekirdi. 71 dakika boyunca sürekli başka konuları konuşması, onun bu konuyu da kabulünü gösterir. Bu vakitten sonra artık bu konuda söyleyeceği hiçbir şeyin değeri yok. Süleyman Soylu siyaseten mevtadır. Kendisine Başbakan´ın şahitliğinde sorulan soruların cevabından kaçınmak, vergi kaçıranlardan daha bir büyük suçtur. Süleyman Soylu´yu bir dakika bile o koltukta oturtan, FETÖ ile mücadele konusunda asla ve asla samimi olduğunu söyleyemez. Ayıp, Süleyman Soylu´ya ait bir kusur olmaktan çıkmış, AKP´ye ait bir ayıp ve ağır bir kusur haline dönüşmüştür. Süleyman Soylu´nun o makamda oturduğu her gün, AKP´nin FETÖ´ye teslim oluşunun kabul edilmesi anlamındadır. Bundan sonra Soylu´nun o koltukta oturacağı her dakikadan sadece Süleyman Soylu değil, Başbakan Binali Yıldırım ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da sorumludur. Bu vakitten sonra Süleyman Soylu´yu o görevden almayanlar FETÖ´yü o koltukta oturttuğunu bilsinler.?



Jandarmadan kaçak kazı yapan 10 kişiye suçüstü

Tedavi gören polis memuru hayatını kaybetti

Okul alışverişinde çocuk sağlığına dikkat

İntihar gibi ölüm! Dalgınlığı hayatına mâl oldu

Çaltepe’de Kaynak Suyu Gölete Dönüştü!

Başkan Cıllı, Çarşı Esnaflarıyla Kahvaltıda Buluştu

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Şüpheli ölüm: Bahçe katında ceset bulundu

15 yaşındaki çocuk başından vurulmuş halde bulundu

Saruhanlı Belediyespor Muaythai'de madalyalara ambargo koydu

Alaşehir'i duvar resimleriyle anlattı

Mütevellispor'da Rıdvan Türküler dönemi

3 gündür devam eden yangının şiddeti havadan görüntülendi

Av sezonu başladı, İzmir Balık Hali bereketle doldu

Uzman çavuşun otobüs geç geldi diye silah çektiği anlar kamerada

Zafer Bayramı coşkusu futbol turnuvasıyla taçlandı

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 25.12.2017 07:48:20 801 0

Tarih: 25.12.2017 07:48 Güncelleme: 25.12.2017 07:48
Haberi Sesli Oku
1.09.2025 18:18:00