POLİTİKA - CHP Tunceli eski Milletvekili Kamer Genç ölümünün 2. yılında mezarı başında anıldı.

Tunceli´nin Nazimiye ilçesindeki Ramazan köyünde gerçekleştirilen anmaya CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Kamer Genç´in eşi Sevim Genç,  CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Muğla Milletvekili Nurettin Demir de katıldı.

Nazımiye ilçesine bağlı Ramazan köyündeki aile mezarlığında düzenlenen anma programı, saygı duruşuyla başladı.Kur´an-ı Kerim okunmasıyla devam edilen program, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek´in Kamer Genç´in biyografisi ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Genç´i anmak için gönderdiği mesajı okuması ile devam etti.

ÖZGÜR ÖZEL: ?KAMER GENÇ BİZİM İÇİN ÖNCE USTA, ÖNCE AĞABEYDİR?

Kamer Genç´in mert ve cumhuriyet sevdalısı olduğunu anlatan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Burada günlerce mezarı başında anı anlatsak ondan bahsetsek Kamer Genç´i anlatmış, yeterince anmış, ona olan minnetimizi yeterince ifade etmiş olamayız" diye konuştu.

´KAMER GENÇ GİBİ MECLİS´E SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ´

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Kamer Genç´in FETÖ ile ilgili olarak TBMM´de 8 yıl önce yaptığı bir konuşmayı törene katılanlara dinletti. Özel, Genç´in FETÖ´yü 8 yıl önce bildiğini ve ilk kez FETÖ diyen kişinin Genç olduğunu belirtti. Özgür Özel, Kamer Genç´i Meclis çalışmalarında çok aradıklarını, onun cesaretiyle bugün Meclis´te tüm muhalefet milletvekillerince örnek alınan biri olduğunu söyledi. Özel, "Meclis´te konuşurken dizleri titremeden karşısındaki 300 milletvekilinin dizlerini titreten, onlara gözlerinin içine baka baka doğruları söyleyen bir yiğit insanın bugün mezarının başındayız. Kamer Genç bizim için önce ustadır, önce ağabeydir, yolunu takip ettiğimiz hocamızdır. Bugün Meclis´i değersizleştirmeye, yok etmeye çalışıyorlar. Biz Kamer Genç gibi Meclis´e sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Özel, konuşmasının ardından, Kamer Genç´in Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı bir konuşmayı tabletinden açarak izlettirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2016 yılında yaşamını yitiren Genç´i minnet ve özlemle andığını söyledi. Kamer Genç´in tüm yaşantısı boyunca yerli ve milli olduğunu, bu doğrultuda siyaset yaptığını belirten Ağbaba, "Millilik, anket sonuçlarına bakarak olmuyor. O öldüğü gün bir vasiyette bulundu sevgili eşine. ´Beni doğduğum köyün topraklarına defnedin, Tunceli´nin Nazımiye ilçesinin Ramazan köyüne defnedin, defnederken de üzerime Türk bayrağını serin´ dedi. Öyle geldi, bütün Türkiye´ye yerliliğin ve milliliğin ne olduğunu gösterdi sevgili Kamer Genç" dedi.

Anma etkinliğine katılan Vali Yardımcısı ve Nazımiye Kaymakamı Akın Zor, Kamer Genç´in uzun yıllar Tunceli halkını TBMM´de temsil ettiğini, devletin çeşitli kademelerinde önemli hizmetlerde bulunduğunu anımsatarak Genç´in sevenlerine sabır diledi.

Etkinlikte konuşan Kamer Genç´in eşi Sevim Genç ise Kamer Genç´in ülkesini ve vatanını çok sevdiğini vurguladı. Kamer Genç´in ülkesinin birliği ve beraberliği için mücadele ettiğini anlatan Sevim Genç, şunları söyledi:

"Biliyordu ki Türkiye´yi Ortadoğu´da kalkınan bir ülke olarak kimse istemiyor. Çünkü Türkiye genç nüfuslu, gittikçe kalkınan, gittikçe kültür seviyesi yükselen bir ülkeydi. Türkiye´nin kalkınmasını kimse istemiyordu ve bölmek istiyorlardı. Onun için asla Türkiye´nin bölünmesinden, Türkiye´nin iki ayrı devlete bölünmesinden yana değildi. Bütün insanlarını kucaklıyor, bütün insanlarını Türk´ü Kürt´ü demeden, hiçbir ayrım yapmadan bütün insanlarını seven, ülkenin birliğinden, bütünlüğünden yana olan daima ileriyi gören ve Türkiye´nin ilerlemesini isteyen, bütün insanlarını çok seven bir tek Tunceli´nin değil bütün Türkiye´nin milletvekiliydi."

Konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Ağbaba ve CHP Grup Başkan Vekili Özel ve berberindekiler Genç´in mezarına karanfil bıraktı.

CHP´li Özel aynı zamanda sosyal medyada yayınladığı mesajında;

?Bugün siyasetteki ustamız, bir muhalefet üstadı, Cumhuriyet sevdalısı Kamer Genç´in ölümünün 2. yıldönümü. Onu tıpkı geçen yıl olduğu gibi, bugün de Tunceli Nazimiye Ramazan Köyü´ndeki mezarının başında andık. Kamer Ağabeyimizi çok özlüyoruz, unutmayacağız...? dedi. 



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 23.01.2018 13:37:10 634 0

Tarih: 23.01.2018 13:37

Haberi Sesli Oku