CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel seçim çalışmaları kapsamında Gördes’teydi. Gördes Şehit Makbule Meydanı’nda halka hitap eden Özel, gündeme ve Manisa’ya dair önemli açıklamalarda bulundu.

Seçim çalışmaları kapsamında Cuma ve Pazar günleri Gördes’in belde ve köylerinde vatandaşla bir araya gelen CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel önce Gördes meydanında halka hitap etti, ardından esnaf gezerek vatandaşların ve esnafın sorunlarını dinledi.

Daha sonra Gördes’in köy ve beldelerine ziyaretlerde bulunan CHP’li Özel köy ve beldelerde de meydanlarda ve kahvelerde vatandaşlara hitaben konuşmalar yaptı.

Gördes programı kapsamında Gördes meydanında düzenlenen açık hava toplantısına ilgi büyüktü.  Gördes Belediye Başkan adayı Hüseyin Tokuç’un da konuştuğu toplantıda, partililer Özgür Özel’e büyük sevgi gösterilerinde bulundu.

Partisi tarafından Şehit Makbule meydanında düzenlenen, açık hava toplantısında konuşan Gördes Belediye Başkan Adayı Dr. Hüseyin Tokuç, rakiplerine göndermede bulundu.

Önceki yıllarda satılan gayrimenkullerin hesabını tartışmaya açan Tokuç, rakiplerine “30 Mart’a kadar sizden cevap bekliyorum” dedi.

Hüseyin Tokuç konuşmasında; 10 yıllık sosyal demokrat belediyecilikte Gördes’e önemli eserler kazandırdık. Dükkânlar yaptık, arsa ürettik. Ancak İbrahim Emre ve Muhammet Akyol döneminde, bunlar birer birer satıldı. Belediyenin mülkü kalmadı. Sattınız fakat bu paraları ne yaptınız? Ben bunların hesabını soruyorum. 30 Mart’a kadar istediğiniz her ortamda bunu tartışmak ve cevabını sizden almak istiyorum” dedi.

“Özgür Başkan” tezahüratlarla kürsüye gelen Özel; “Manisalı çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Çiftçinin ve toprağın derdini biz biliriz” dedi.

TANRIVERDİ VE ERGÜN’E AÇIK HAVA TOPLANTISI ELEŞTİRİSİ

“Biz bugüne kadar Gördes’te hiçbir partinin cesaret edemediği şeyi yaptık.  Cengiz Ergün ve Hüseyin Tanrıverdi, biri kapalı salonda ve biri de dar bir sokakta seçim bürosunun önünde konuşurken biz Gördes meydanında otobüsü çektik ve bugün bu meydanda halkımızın karşısındayız” dedi.

Gördes’e bugüne kadar hiçbir yatırım yapılmadığını belirten Özel, “40-50 yıl önce Gördes yeşildi, güzel Gördes Manisa’nın incisi olarak bilinirdi. Gelenin ayrılmak istemediği Gördes maalesef şimdi geriye bile gitti. Gördes’in son 10 yıldaki iki belediye başkanı biri AKP’li biri de MHP’li. Oysa 1984-1994 yılları arasında 10 yıl CHP’li bir belediye ile yönetilen Gördes’e o dönemde kazandırılanlar ortada. Ama şimdi o 10 yılda Gördes’e yapılanların tamamını teker teker sattılar. Bu aynı Cumhuriyetin ilk 10 yılında yapılanların son yılda AKP tarafından satılmasına benziyor. Ancak  biz Gördes’i yeniden Manisa’nın göz bebeği yapmaya, yıkmaya değil dikmeye, satmaya değil yapmaya geliyoruz” dedi.

BAŞBAKAN’A GÖRE ARMATÖRLER GARİP GUREBA, ÇİFTÇİNİN İSE TUZU KURU!!

İktidarın tarım politikalarını eleştiren Özel, “Gördes tütününün para ettiği günleri çok özledi. Eskiden 1 kilo tütün ile 2 kilo et alınırken şimdi tütünün kilosu 11 liraya kadar düşmüş durumda. AKP geldiğinde 1 lira 20 kuruş olan mazot 4 lira 80 kuruşa kadar yükseldi. Başbakan ilk geldiğinde fakir fukaranın, garip gurebanın Başbakanı olacağım, tuzu kuruların değil demişti. Ama bugünlerde Başbakan kimin tuzu kuru kimin değil, karıştırmış durumda. Yatı, kotrası, gemisi olanlara mazot 1.30 TL, vatandaşlara, Gördesli çiftçilere 4.70TL. Hava taşıtlarına yakıt 1.70TL, çiftçiye 5TL. Başbakan bizim tuzu kurularla işimiz olmaz demişti. Doğru söylemiş. Demek ki sizin tuzunuz kuru, çiftçinin tuzu kuru. Armatörler ise garip gureba imiş” dedi.

30 Mart seçimleriyle ilgili iddialı açıklamalarda bulunan Özgür Özel, “Manisa’da seçimi kazanacağız. Gördes’te de kazanacağız. Şu anda Manisa Büyükşehir’de Ak Parti ile kafa kafaya çarpışıyoruz.” dedi.

ERGÜN BELEDİYE’Yİ NASIL YÖNETECEK?

Rakiplerine de ilginç göndermelerde bulunan CHP adayı Özel, konuşmasında MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Ergün’e yüklendi. Özel şunları söyledi: “Cengiz Ergün’le konuşmak mesele haline geldi. Manisa’nın 57 mahallesi var. Mahalle muhtarları Ergün’e ulaşamıyor. İlçe teşkilatlarını görevden aldıran, partisiyle kavgalı bir Cengiz Ergün Manisa Büyükşehir’i nasıl yönetecek?”

Manisa ve Gördes’te seçimi kazanmaları halinde, Özel şu konularda vaatte bulundu: “Köy ve beldelerdeki mal varlıklarına el atmayacağız. Beldeleri kapatmayacağız. CHP iktidarıyla beraber kapanan belediyeleri tekrar iade edeceğiz ”dedi.



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 3.03.2014 16:41:37 574 0

Tarih: 03.03.2014 16:41

Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri