MANİSA - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin olarak, ?İstanbul ve Ankara´yı kazanarak, yeniden moral bulacağız. Yerel seçimi kazandığımız noktada Türkiye´de çok şey değişecek. Dünya demokrasileri artık merkezi değil yerel yönetimler üzerinden şekilleniyor. Yerellerdeki güçle, geneldeki iktidarı dengeleyen bir kurguyu bundan sonra hep beraber yaşayacağız? dedi.

CHP´li Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ile birlikte İzmir Ekonomi Üniversitesi Lider Hukukçular Platformu´nu TBMM´de kabul etti. Özel, hukuk fakültesi öğrencilerinin rejim değişikliği, yaklaşan yerel seçimler ve mevcut kabineye ilişkin sorularını yanıtladı.

SU ALMAKTA OLAN BİR GEMİNİN İÇİNE HEPİMİZİ DOLDURDULAR

Özel, 24 Haziran seçimlerinin ardından yürürlüğe giren yeni anayasa ve bu çerçevede gerçekleşen rejim değişikliğine ilişkin olarak, ?Dünya siyaset tarihi açısından 250 yıl geriye gitmiş durumdayız. Montesquieu, yasama, yürütme ve yargı erklerinin üçünün birbirini bağımsızca denetlemesi gerektiğini, devletlerin ancak böyle gelişebileceğini söylemişti. Arşimet´in suyun kaldırma kuralına uymayan bir gemi yaptığınızı düşünün, batar. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının Türkiye´ye dayattığı meselenin özü şu: Montesquieu´nün tespit ettiği şekilde gücü dağıtmazsan ve kullananların birbirini denetlediği bir sistem yaratmazsan, uzun süre yönetmeyi beceremezsin ve ülke iyiye gitmez. Adalet ve Kalkınma Partisi, Arşimet´in kuralını tartışmıyor. Oğlanların bir sürü gemisi var ve yüzüyor çünkü Arşimet´in kuralına göre inşa edilmiş. Ama Montesquieu´nün kuvvetler ayrılığı ilkesini tartışıyor. Su almakta ve batacak bir geminin içine hepimizi doldurdular ve yola çıktık? ifadesini kullandı.

YEREL SEÇİMİ KAZANINCA ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK

Özel, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin olarak ise, ?Yiğit düştüğü yerden kalkar. Bir şey, yitirildiği yerde bulunur. Her şey İstanbul ve Ankara´yı yerel seçimlerde kaybederek başladı. O günden bugüne onlar kazanmaya, biz kaybetmeye devam ediyoruz. İstanbul ve Ankara´yı kazanarak, yeniden moral bulacağız. Yerel seçimi kazandığımız noktada Türkiye´de çok şey değişecek. Dünya demokrasileri artık merkezi değil yerel yönetimler üzerinden şekilleniyor. Yerellerdeki güçle, geneldeki iktidarı dengeleyen bir kurguyu bundan sonra hep beraber yaşayacağız? diye konuştu.

ARALARINDA KAN VAR

Özel, cumhurbaşkanlığı rejiminin ilk kabinesine ilişkin bir soru üzerine, ?15 Temmuz darbe girişiminin Genelkurmay Başkanı bakan oldu. Darbeye kalkışan darbecilerin başındaki Mehmet Dişli´nin kardeşi Şaban Dişli, Adalet ve Kalkınma Partisi´nde uzun süre üst düzey görevlerde durdu, şimdi Hollanda´ya büyükelçi oldu. Darbede hayatını kaybedenlerden İlhan Varank´ın kardeşi Mustafa Varank bakan oldu. Ama Bakanlar Kurulu´nda bir kişi daha var. Bekir Pakdemirli, onun kardeşi de Manisa Celal Bayar Üniversitesi´nin rektörüydü, FETÖ´den tutuklandı. Mustafa Varank ile Bekir Pakdemirli arasında kan var. Birinin ağabeyi darbe yapmış, öbürünün kardeşi öldürülmüş? dedi.



Paşaköy zoru başardı: 0-3

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Bosch Car Service BK Karaoğlu: Güvenli Sürüşün ve Kaliteli Hizmetin Adresi

Başkan Cıllı, Başkan Durbay'ı Misafir Etti

KÖPRÜBAŞI BELEDİYE BAŞKANI FATİH TAŞLI BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

13 yaşındaki kayıp kız çocuğu bulundu

Saruhanlı Belediyesi Can Dostlara Sahip Çıktı

Beste Makinası Gülperi Öztürk’ten Yeni Tekli: “İncilerin Mi Dökülür”

Traktörün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti

CHP Genel Başkanı Özel memleketi Manisa’da konuştu

Düğün konvoyunda direksiyon hakimiyetini kaybeden araç şarampole yuvarlandı; 1 ölü 4 yaralı

Buldan'dan İzmir’e dönen tur midibüsü şarampole yuvarlandı; 2 ölü 31 yaralı

13 yaşındaki kız çocuğu kayboldu

Yağmur kazayı da beraberinde getirdi: 1 bebek öldü, 5 kişi yaralandı

Akhisarlı pedallar Alanya’da zirveye tırmandı

Kamyonet ile otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

Şarampole devrilen kamyonetin sürücü yaşama tutunamadı

İzmir’de havalimanı personel servisi devrildi: 5 yaralı

SARUHANLI'da 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 29.10.2018 10:14:28 950 0
Tarih: 29.10.2018 10:14 Güncelleme: 29.10.2018 10:14
Haberi Sesli Oku