MANİSA - Otomotiv yan sanayisi ile gelecekte kendinden sıkça bahsettirecek olan Manisa’da otomotiv sektörünün geleceğinde tedarik sanayisinin önemi ve rolüne ilişkin bir panel düzenlendi. Panele katılan Vali Karadeniz, otomotiv sektöründe öne çıkmak için; dijitalleşme, ekosisteme uyum ve havadan ulaşıma yönelik gelişmelerin önemine değindi.

Vali Yaşar Karadeniz, Zafer Kalkınma Ajansı ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yenilik Merkezi iş birliğinde düzenlenen “Otomotiv Sektörünün Geleceğinde Tedarik Sanayinin Rolü” paneline katıldı.

Panele Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, ilgili kurum müdürleri ve Türkiye’nin otomotiv sanayisine yön veren firmaların temsilcileri katıldı.

Panelde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, otomotiv sektöründe Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının çalışmaları ve Kalkınma Ajanslarının sektör temsilcilerine sağlamış oldukları desteklere ilişkin katılımcılara bilgi verdi.

Vali Karadeniz “Manisa olarak biz de bu sektörün içerisinde iddialıyız”

Panelin açılışında konuşan Vali Yaşar Karadeniz, dünyadaki gelişmelerin takip edilmesi, hatta bu konuda öncü olunması gerektiğine dikkat çekerek “Otomotiv sektöründe öne geçeceksek, bu alandaki gelişmeleri yakından takip etmek durumundayız. Bu sektöre baktığımızda üç ana başlık dikkati çekiyor; birincisi dijitalleşme artık otomotiv sektörünün de olmazsa olmaz önemli bir parçası. Yine son dönemlerde ikinci olarak da çevreye yönelik duyarlılıkların artması nedeniyle ekosistemle uyumlu araçlar, otomobiller, taşıtlar yapmak, sektörün olmazsa olmaz amaçlarından birisi haline gelmektedir. Son olarak da, artık belki kara aracı kavramını da ortadan kaldıracak bir gelişme söz konusu. Bu da araçların bir drone gibi havadan ulaşım sağlamasına yönelik gelişmeler. İşte bu üç ana gelişmeyi de içine alacak şekilde sektörümüzün yapılanması gerekiyor.” Dedi.

Sadece bu teknolojileri üreten bir araya getiren ve markayı oluşturan firmalar değil, onlara parça üreten, tedarik zincirinin parçası halinde olan firmalarında bu gelişmenin içinde öncü olmaları gerektiğini ifade eden Vali Karadeniz, “Manisa olarak biz de bu sektörün içerisinde iddialıyız. Bu iddiamızı da sürdüreceğiz. Bunu sürdürmek için de bu gelişmelerin mutlaka ve mutlaka içinde olacağız. Ben bugün burada başlayan ve bir takım etkinliklerle oluşturulacak komitelerin, bu komitelerin çalışmalarıyla geliştirilecek yeni fikirlerin bu iddiamızı

sürdürülmesinde önemli bir faktör olacağını düşünüyorum. Bu anlamda bu panelin hazırlanmasında emeği geçen Organize Sanayi Bölgemize, Zafer Kalkınma Ajansımıza, üniversitemize ve tüm sektör temsilcilerine teşekkür ediyor, panelin hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

 

Etkinlikte otomotiv sektöründe değişen teknolojiler doğrultusunda tedarikçi firmaların dönüşüm süreçleri, yerli ve milli üretimin önemi, Manisa’nın otomotiv sanayindeki rolü gibi pek çok konu gündeme alınarak fikir alışverişinde bulunuldu.

Panelin ikinci bölümünde düzenlenen “Hareketlilik Ekosisteminde Tedarik Sanayinin Rolü Çalıştayı”nda ise TR33 Bölgesi başta olmak üzere Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren seçili otomotiv yan sanayi firmaları ile yenilikçi ürünlerle küresel pazarlara entegrasyonu sağlayacak stratejilerin geliştirilmesi için fikir alışverişi yapıldı.

Bölgesel düzeyde otomotiv tedarikçilerine ilişkin bir uluslararasılaşma stratejisi oluşturulması ve dönüşüm komiteleri uygulama önerilerinin oluşturulması öngörülen panelde bu çerçevede birbirini tamamlayan ürün gruplarında pazar oluşturma takımları kurularak her bir takımın yol haritası kapsamında uygulama projeleri hazırlaması planlanıyor.



Saruhanlı Belediyesi’nden Anlamlı İftar Buluşması

Kumçay’ın Debisi Zirveyi Gördü!

Başkan Cıllı Sosyal Medyadaki Çağrıya Duyarsız Kalmadı

Nuriye Mahallesi’ne Güvenlik Kamerası Sistemi Kuruldu

Yağışlar Bereket Getirdi

Yapılan Köprüyle Mesafe Kısaldı, Üretici Rahatladı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Oflu Hoca Başkan Cıllı ile Buluştu

Kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti

KAYMAKAM ACAR, ŞEHİT HAMZA DEDE’NİN AİLESİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Saruhanlı’da Vefat…

Saldırgan 14, yaralanan 16 yaşında: Sigara vermedi diye bıçaklandı

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden 15 Şubat’ta Anlamlı Farkındalık Etkinliği

Saruhanlı’da Okul Müdürleri Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gediz İçin Seferberlik: Manisa’da Ortak Çevre Hareketi Başlatıldı

VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

SARUHANLI’DA VEFAT…

Beyin ölümü gerçekleşen baba 5 hayata umut oldu

Geçen Yıl Tamamen Kuruyan Tepegöl Yeniden Su Tuttu

Bir şahıs cadde üzerinde ölü bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 23.06.2022 12:11:00 1062 0
Tarih: 23.06.2022 12:11 Güncelleme: 23.06.2022 12:11
Haberi Sesli Oku