Osman Aguş, Eşinin Hayalini Gerçekleştirerek Manisa'ya Özgü Kolonyalar Üretti

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş, eşi Emine Aguş'un 20 yıllık hayalini gerçekleştirdi. Eşiyle birlikte Manisa'ya özgü ürünlerden kolonya üreten Aguş çifti, kendi markalarını oluşturmanın gururunu yaşıyor.

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş (44), ürettiği kolonyalar ile eşi Emine Aguş'un (42), 20 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürdü. Manisa'nın marka değeri olan dünyaca ünlü ürünlerini şişeye sığdıran Kimyager Osman Ağuş, patentini aldığı kolonyalarla, eşinin kendi markasını oluşturmasını sağladı.

Saruhanlı ilçesinde bundan 5 yıl önce ilçe milli eğitim müdürü olarak atanan Osman Aguş, 2012-2019 yılları arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde kimya alanında doktorasını tamamlamasının ardından, kolonya ve parfüm kokularına merakı olan eşi, 2 çocuk annesi Emine Aguş'un, hayalini gerçekleştirdi. Eşi için önlüğü giyerek laboratuvara giren Osman Aguş, 2 yıllık Ar-Ge çalışmalarının ardından, Manisa'nın dünyaca ünlü ürünleri mesir, Manisa lalesi, anemon, Sultaniye üzümü ve Sultaniye asma yaprağından kolonya üretti. Patentini aldığı ürünleri, eşinin markası altında satışa sunan Aguş, onun 20 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürüp, iş yeri sahibi yaptı. Aguş çifti, ürettikleri ürünleri kendi markalarıyla satışa sunmanın gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

'MANİSA'MIZA ÖZGÜ YÖRESEL ÜRÜNLERİNİ DÜNYAYA TANITMA FIRSATIMIZ OLDU'

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş, "2003 yılında girdiğim milli eğitim camiasında kimyager olarak yüksek lisansımı ve doktorumu tamamladım. Eşimin de özellikle kolonya kokularına karşı bir merakı, ilgisi ve hayali vardı. Onun hayalini gerçekleştirmek amacıyla 2009 yılında doktoramı bitirdikten sonra tekrar laboratuvara girdim. Bir Manisalı olarak neler yapabiliriz, farklı neler oluşturabiliriz düşüncesiyle çıktığımız bu yolda Manisa'mızın dünyaca ünlü yerel ürünleri, mesir, Sultaniye üzümü, Manisa lalesi, anemonu ve Sultaniye asma yaprağından kolonya ürettim. Yaklaşık iki yıldır yaptığımız Ar-Ge ve patent çalışmaları sonucunda ürünlerimizi oluşturduk, ürettik. Hem eşimizin hayali gerçekleşti hem de Manisa'mıza özgü yöresel ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatımız oldu" dedi.

'ÜRÜNLERİMİZLE BU KENTE GÜZEL BİR DEĞER KATTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ'

Eşinin desteğiyle kendi markasını oluşturarak işletme sahibi olan Emine Aguş da "Evlendiğimizde aslında bunu sık sık konuşuyorduk. Bu hayali gerçekleştirmek 20 yıl sonraya nasip oldu. Eşimle kendi markamızı oluşturduk. Manisa'mızın zenginliklerini, kolonyalarımızla duyurmuş olacağız. Manisa zaten marka bir şehir. Geçmişi ve tarihi güzellikleri olan bir şehir. Biz de ürünlerimizle bu kente güzel bir değer kattığımızı düşünüyoruz. Gururluyuz" diye konuştu.



72 saat sonra acı haber geldi! Cansız bedenine ulaşıldı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Osmanlı halk giysileri Çeşme Kalesi'nde sergilenecek

Ege Üniversitesi 17. Tercih Günleri başarıyla tamamlandı

Honda, İzmir'de 100 bin kapasiteli motosiklet fabrikası kuracak

Şehitler Mahallesi’nde Doğalgaz Kazı Çalışmaları 15 Ağustos’ta Başlıyor

Çanakkale Boğazı’nı 45’inde yüzerek geçti, üniversiteyi 51’inde birincilikle bitirdi

Çöp evden 4 kamyon çöp çıktı

TARİŞ, üzüm alımı öncesi avans alım fiyatını açıklayacak

Manisa’da kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı

Yunusemre'de dilenci operasyonu

Manisa’nın tek kadın basketbol takımı diyetisyen kontrolünden geçti

Demirci, ANALİG Tenis Turnuvasına ev sahipliği yapıyor

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Temmuz ayı asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Uzmanından yaz sıcaklarında kalp hastalarına hayati uyarılar

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 28.10.2024 15:45:00 1876 0

Tarih: 28.10.2024 15:45 Güncelleme: 28.10.2024 15:45
Haberi Sesli Oku
1.08.2025 16:11:00