Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10400,48%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21

Oruç Tutan Annenin Süt Kalitesi Düşüyor

Oruç Tutan Annenin Süt Kalitesi Düşüyor

Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz, "Emziren annenin oruç tutması sütün kalitesini düşürür" dedi. Emziren annelerin oruç tutmasının riskli olduğunu ifade eden Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm

Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz, "Emziren annenin oruç tutması sütün kalitesini düşürür" dedi.

Emziren annelerin oruç tutmasının riskli olduğunu ifade eden Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz, sahura kalkmadan oruç tutmanın sakıncalı olacağını söylerken, her halükarda bebeklerin 6 aydan büyük ya da başka nedenlerle ek gıdaya başlamış olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Dotor Tahmaz, araştırmalara göre kısa süreli yememe durumunda anne sütü azalmıyor ancak kısa süreli sıvı kaybının sütü azalttığını söyledi.

Dr. Tahmaz, 2-5 ay arasında bebeği olup emziren kadınlar arasında yapılan bir çalışmanın da oruç sırasında anne sütünün içeriğinde bir miktar değişim olduğunu gösterdiğini söyledi.

Çalışma, alınan enerji miktarı, protein, A ve C vitamin gibi elemanların günlük ihtiyacın altında kaldığını gösterdiğini anlatan Dr. Tahmaz, şöyle konuştu:

“Bu da emziren annelerin oruç sırasında süt kalitesinin etkilendiğini kanıtlıyor. Oruç tutan bazı annelerde sıvı kaybı diğerlerine göre daha çok görülebilir ve bu da ciddi sorunlar yapıp  süt miktarını artırmayı zorlayabilir.”



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor