SARUHANLI - Saruhanlı ilçesinde, ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki Mehmet Hilmi Kocacenk, otistik ya da mental geriliğe sahip özel çocuklar için renkleri ve sayıları çeşitli dillerde söyleyen robotik cihaz geliştirdi. Cihaz özel bir eğitim kurumunda kullanılmaya başlanırken, faydalı olduğu belirtildi.

Saruhanlı Cumhuriyet Ortaokulu 8´nci sınıf öğrencisi Mehmet Hilmi Kocacenk, otizmli çocuklar için renkleri ve sayıları Türkçe, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca söyleyen robotik cihaz geliştirdi. Cihaz yardımıyla otizmli çocuklar, renkleri ve sayıları daha kolay öğrenecek.

Manisa Valiliği´nin Kodlama Projesi ´Kodla Manisa´ kapsamında tasarladığı, ´Renkleri ve sayıları engelsiz öğren´ ismini verdiği projesini 2 ayda tamamladığını belirten Kocacenk, cihazın maliyetinin ise 200 lira olduğunu söyledi. Geliştirilen cihaz, Saruhanlı ilçesindeki özel bir eğitim merkezinde kullanılmaya başlandı. Özel çocuklara yardımcı olabilmek adına böyle bir projeyi geliştirdiğini söyleyen Kocacenk, Bu projeyi okulumuzdaki engelli arkadaşlarımızı örnek alarak yaptık. Okulumuzdaki engelli arkadaşlar, renk ve sayıları öğrenmekte güçlük çekiyordu. Renkleri de dilleri de öğrenmek için bu projeyi geliştirdik. Türkçe´nin yanı sıra İngiliz ve Fransızca dillerini de yükledik cihazımıza. Sadece ülkemiz için değil, bunu ülke dışında da kullanabiliriz. Önümüzdeki günlerde cihazımızın telefon uygulamasını da yapacağız. Faydalı olabildiysek ne mutlu bize dedi. 

CİHAZ SAYESİNDE KALICI VE HIZLI ÖĞRENİYORLAR

Cihazın kullanıldığı özel eğitim kurumunda görevli psikolog Öznur Dilsizoğlu, Cihaz birçok duyu organlarına hitap ettiği için kalıcı ve hızlandırılmış şekilde kullanılıyor. Basit olması da bizim için çok önemli. Çocuklar kendi kendine pekiştirdiği için hem oyun gibi geliyor hem de daha fazla yapmak istiyorlar. Öğrencilerimiz renklerin ve sayıların daha kolay şekilde farkına vardı. Cihazın üretilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Demirci'de yürekler minik Kerem için birleşti

Kula Devlet Hastanesi’nde uzman hekim kadrosu güçleniyor

Şehit Mehmet Savunmaz, şehadetinin 34. yılında anıldı

Çekiciden savrulan kamyon şarampole uçtu

Koldere’de Kayıp Şahıs Aranıyor!..

Başkan Cıllı’dan yatırım açıklaması

Bayan Voleybolcular Gülşah Durbay anısına Turnuvada mücadele etti

Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 16.02.2019 16:42:02 827 0
Tarih: 16.02.2019 16:42 Güncelleme: 16.02.2019 16:42
Haberi Sesli Oku