SARUHANLI - Saruhanlı´da faaliyet gösteren Ortancalar Makine, üzüm üretiminin zahmet ve maliyet gerektiren aşamalarından biri olan bandırma ve sergi işlemini kolayca yapabilen ve maliyeti yarıya düşüren Önem 1400 serisinde makine geliştirdi.

Makine hakkında bilgi veren Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Coran, ?Dalından kesilen üzümü, traktörün çektiği makinenin havuzuna döküyoruz. Üzüm, buradaki fıskiyelerin fışkırttığı su ile yıkanıyor. Yıkama işlemi tamamlanan üzümler, hareket halindeki bantların yardımıyla, makinenin yere serdiği çuvalın üzerine düzenli bir şekilde bırakılıyor.  Üzüm burada güneş altında kurumaya başlıyor.? Dedi.

-50 İŞÇİNİN YAPTIĞINI 6 KİŞİ İLE YAPIYOR-

Geliştirdikleri makinenin 100-150 kişinin kestiği üzümü zorlanmadan yıkayıp serebildiğini, insan gücüyle bu işi yapmanın mümkün olmadığını dile getiren Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Coran, şöyle devam etti;

?Makine satın alındığı yıl maliyeti çıkarır. Çünkü 100 kişinin kestiği üzümü sermek için 5 ekip kurmak gerekir. Her ekipte 10 kişi olduğunu düşünürseniz toplam 50 kişi eder. Ama biz bu makinenin yardımıyla 6 kişiyle 50 kişinin yapacağı işi yapıyoruz.

Makine 130 sepet üzümü 10 dakika içinde yıkayıp seriyor. Bu üretici için çok büyük bir kolaylık. Öyle sanıyorum ki bu makine bölgemizde kısa sürede yaygınlaşacak. Üreticiler tek başına olmasa bile 10-15 çiftçi birleşip bu makineden satın alacak diye düşünüyorum.?

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise makineyi incelediğini ve çok faydalı bulduğunu belirtti. Okur makineyi geliştiren firmayı kutladı.

-ORTANCALAR MAKİNE HAKKINDA-

Ortancalar Makina 2015 yılında Önem ve Coran Makina ortaklığında kurulmuştur. Profesyonel kadrosuyla hem tarım hem de gıda makinaları üretiminde büyük çalışmalar yapmaktadır.

Ar-ge çalışmaları ile kendi bünyesinde ürettiği ürünleri Türkiye´nin dört bir yanına göndermektedir.

Üretimlerini ISO 9001-2008 & CE standartlarında üretip tüm kalite kontrollerini yapıp tüm ürünlerinde sertifikalı malzeme kullanmaktadır.

2007 Yılında kurulan Coran Makina ve 1984 de kurulan Önem Makina yılların verdiği tecrübe ile sektöründe "güvenin, kalitenin ve başarının" adı olmuştur. Faaliyetlerine başladığı ilk günkü heyecanını, yıllardır elde ettiği deneyimleriyle harmanlayan Ortancalar Makina sahip olduğu misyonu ile müşterilerine farklı olmayı hissettiren yegâne kuruluş olmuştur...

Tüm varlığınız olan toprağınızdan elde ettiğiniz, alın teriniz ve başarınız olan ürünlerinize, bir sanat eseriymişçesine titizlikle üretilip Özenle detaylandırılan makinalarımızla hak ettikleri değeri ve çok daha fazlasını kazandırın... Ayçiçek eleme makinasından çeltik eleme makinasına, tohumluk buğday eleme makinasından kuru domates eleme makinasına, kuru üzüm eleme makinasından susam eleme makinasına kadar daha birçok ürünü ile çiftçiler  hasatta en yüksek verimi elde edebilir.



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 20.08.2016 21:30:39 2724 0

Tarih: 20.08.2016 21:30

Haberi Sesli Oku