Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10391,7%2,22
  • DOLAR

    32,30% -0,03
  • EURO

    35,09% 0,52
  • GRAM ALTIN

    2404,26% -0,44
  • Ç. ALTIN

    3864,82% -0,30

Ortadoğu'nun Yumurta İhtiyacını Güres Karşılıyor

Ortadoğu

MÜTEVELLİ - Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, İlçeye bağlı Mütevelli beldesinde yumurta üretimine yönelik faaliyet gösteren Güres A.Ş firmasını ziyaret etti.

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, İlçeye bağlı Mütevelli beldesinde yumurta üretimine yönelik faaliyet gösteren Güres A.Ş firmasını ziyaret etti.

Kaymakam Kanyılmaz, beldeye gelişinde Güres A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Güres ve firmanın Halkla İlişkiler Müdürü Nadide Ayyıldız tarafından karşılandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Aytekin Yaralı ile tesisleri gezen Kanyılmaz, firma yetkililerinden işletme hakkında bilgi aldı.

Mustafa Güres, burada yaptığı açıklamada 50 yıl önce 600 tavukla yumurta üretimine başlayan Güres’in yılda 800 milyon yumurta üretimiyle Türkiye’nin en büyük yumurta üreten firmalarından biri haline geldiğini belirtti.

Güres A.Ş’nin 1923 yılında Cumhuriyet’in kuruluşunda 18 yıl kurucu meclis milletvekilliği yapmış dedeleri Ahmet Remzi Güres tarafından kurulduğunu ifade eden Güres, şunları kaydetti:

“Yumurta üretimi başta olmak üzere 12 farklı sektörde hizmet vererek, yarım asırdır ülke ekonomisine katma değer sağlıyoruz. Yumurta sektöründe zirveye ulaştık. Yurtiçinde kalite ve gıda güvenliğine büyük önem veren Mc Donald’s gibi fast food zincirlerine, catering firmalarına, ulusal ve yerel zincir mağazalarına, yurtdışında ise İran, Irak, İsrail ve Libya gibi Ortadoğu ülkelerine yumurta ihraç ediyoruz.

İşletmemizde bulunan tavuklarımız kendi yem fabrikalarımızda üretilen yemler ile beslenmekte, yumurtalar el değmeden toplanıp, tasnif edildikten sonra sağlık sertifikalı hijyenik ambalajları ile bekletilmeden üretim tesislerinden tüketiciye ulaştırılmaktadır.”

Yumurtanın yanı sıra viyol, yem, civciv, yarka, organik gübre ve tavukçuluk ekipmanları üretimi yaptıklarını da belirten Güres, büyük bir marka olma yolunda ilerlediklerini anlattı.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor