Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım
Manisa Valiliği'nin orman yangınlarını önlemek amacıyla 31 Mayıs'ta yayımladığı 'Orman alanlarına giriş yasağı' genelgesine rağmen, Spil Dağı Milli Parkı'nda yapılan denetimlerde kurallara uymayan 306 kişiye idari para cezası kesildiği, 9 kişi hakkında ise adli işlem başlatıldığı öğrenildi.
Manisa Valiliği, artan sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle orman yangınlarının önlenmesi için 31 Mayıs 2025 tarihinde 'Ormanlara giriş yasağı' genelgesi yayımladı. Yasak kapsamında ormanlık alanlara giriş, ateş yakmak, piknik yapmak ve belirlenen alanlar dışında durmak yasaklandı.
Spil Dağı Milli Parkı'na Manisa ve İzmir yönlerinden çıkan yollara uyarı levhaları ve pankartlar yerleştirilerek, vatandaşlar Orman Kanunu'nun 76. maddesi uyarınca bilgilendirildi. Ancak geçmiş yıllarda yaşanan büyük yangınlara rağmen bazı vatandaşların kurallara uymadığı görüldü.
Manisa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Doğa ve Çevre Koruma Timi, Trafik ve Asayiş ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, yasağı ihlal eden vatandaşlara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince kişi başı 2 bin 953 TL idari para cezası uygulandı.
31 Mayıs'tan bu yana yapılan kontrollerde 306 kişiye idari yaptırım uygulandığı, 9 kişi hakkında ise adli işlem başlatıldığı öğrenildi.
Yetkililer, vatandaşları orman yangını riskine karşı daha duyarlı olmaya davet ederken, yasaklara uyulması konusunda uyarılarını yineledi. Denetimlerin yaz boyunca sıklaştırılarak devam edeceği bildirildi.



EMEKLİ ÖĞRETMENİN ATA TOHUMUYLA ÜRETTİĞİ DOMATESLER KAPIŞILIYOR

EMEKLİ ÖĞRETMENİN ATA TOHUMUYLA ÜRETTİĞİ DOMATESLER KAPIŞILIYOR

Ekrem Başkan Sayesinde Çiftçiler Su Sıkıntısı Yaşamıyor 10 MAHALLEYE DAHA SU DOLUM TESİSİ KURULDU

Ekrem Başkan Sayesinde Çiftçiler Su Sıkıntısı Yaşamıyor, 10 MAHALLEYE DAHA SU DOLUM TESİSİ KURULDU

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong ve beraberindeki heyet, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (Manisa TSO) ziyaret etti.

Çin Başkonsolosundan Manisa TSO’ya ziyaret

Saruhanlı Belediyesi, ilçedeki sahipsiz sokak hayvanlarının bakımı ve rehabilitasyonu için 45 dönümlük alanda doğal yaşam alanı inşa ediyor.

Saruhanlı Belediyesi Can Dostlara Sahip Çıkıyor

Çocuk katilin cinayeti neden işlediği ortaya çıktı.

Lokanta kan gölüne dönmüştü: Çocuk katil cinayet nedenini açıkladı

Alkol sonrası çifte felaket! Kalbi durdu, arkadaşı yoğun bakımda

Alkol sonrası çifte felaket! Kalbi durdu, arkadaşı yoğun bakımda

Kocaeli Karamürsel’de karısının gözleri önünde bıçaklanan Uğur Deniz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Karısının gözleri önünde bıçaklanarak öldürüldü

Otobüslerde emniyet kemeri denetimi yapıldı

Otobüslerde emniyet kemeri denetimi yapıldı

Önce temizlik, sonra maç

Önce temizlik, sonra maç

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Patlıcan közlerken uçurumdan yuvarlandı

Patlıcan közlerken uçurumdan yuvarlandı

motosiklet ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.

Motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 ölü

Güneş enerjisi tamiri için çıktığı çatıdan dengesini kaybedip verandanın üzerine baş aşağı düşen Yıldıray Karagöz hayatını kaybetti.

Tamir için çıktığı çatıdan düşerek öldü

Yunusemre Belediyespor, Yalova’da düzenlenen U17 Türkiye Futbol Şampiyonası finalinde Ankara ekibi Polatlı Gençlergücü’nü penaltı atışları sonucunda 5-3 mağlup ederek Türkiye şampiyonu oldu.

Yunusemre Belediyespor U17 Türkiye Şampiyonu oldu

İzmir Ticaret Odası (İZTO) temmuz ayı olağan meclis toplantısında, ekmek fiyat tarifesiyle ilgili yeni karar alındı.

İzmir'de ekmeğe zam: 200 gram ekmek 15 TL oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde Kadın Yaşam Merkezi açıldı.

Yeşilyurt Kadın Yaşam Merkezi açıldı

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 31.07.2025 08:46:00 210 0

Tarih: 31.07.2025 08:46 Güncelleme: 31.07.2025 08:49
Haberi Sesli Oku
31.07.2025 11:12:00