Orman yangınından etkilendiler, çöpleri toplayarak büyüklerine örnek oldular
Soma ilçesinde kısa süre önce yangın çıkan ormanlık alanın yakınında yaşayan çocuklar, çevre temizliği başlatarak büyüklerine örnek oldu. Ellerine çöp poşeti ve eldivenlerini alan çocuklar, orman yangınlarını tetikleyen cam şişe ve atıkları toplayarak doğaya sahip çıktı.
Manisa’nın Soma ilçesinde kısa süre önce yangın çıkan ormanlık alanın yakınında oturan çocuklar başlattıkları orman temizliği etkinliğini devam ettiriyor. Çıkan yangından çok fazla etkilenen çocuklar hem doğaya zarar veren çöpleri topladı hem de büyüklerine örnek oldu.
Berat Gültepe, Mert Gidici, Ertuğrul Gidici ve Ahmet Talha Kahraman, site çevresindeki ormanlık alanda başlattıkları temizlik çalışmasına devam ediyor. Çocuklar, çevreye atılan cam şişeler ve çöpleri toplayarak çevre duyarlılığı konusunda örnek bir davranış sergilerken, orman yangınlarını tetikleyen çöpleri yine insanların doğaya bıraktığına dikkat çekerek, herkesin bu konuda daha hassas olmalarını istedi.
Berat Gültepe isimli mahalle sakini olan çocuk, "Geçtiğimiz günlerde çıkan orman yangından aşırı derecede etkilendiğimiz için mahallemizde böyle bir çalışma düzenledik. Arkadaşlarımız birlikte çevreyi toparladık. Bir katkımız olsun istedik. Ve büyüklerden de bir isteğimiz var. Çevreyi temiz tutsunlar. Pikniklere ve veya baraja gittiklerinde çevrede pislik bırakmalarını istiyoruz" derken, Ahmet Talha Kahraman isimli çocuk ise şunları söyledi:
"Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız binanın çevresinde orman yangını çıktı. Hayvanlar bu yangından çok etkilendi. Biz de arkadaşlarımla ne yapalım diye düşündük ve yangını en çok tetikleyen çöpleri toplamayı düşündük. Arkadaşlarımla birlikte eldivenlerimizi ve çöp poşetlerimizi alıp yerdeki camları, şişeleri, poşetleri vesaire şeyleri topladık. Okulumuzun etrafını temizledik, sahamızın etrafını temizledik. Büyüklerden de bir ricamız var. Lütfen baraja gittiklerinde veya pikniğe gittiklerinde çöplerini yere atmasınlar. Günlük hayatta değerleri kirletmesinler."



Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

Paşaköy zoru başardı: 0-3

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 1.09.2025 08:35:00 639 0
Tarih: 01.09.2025 08:35 Güncelleme: 01.09.2025 09:21
Haberi Sesli Oku