Anahtar Kelimeler: Organlarıyla kişiye umut oldu

ORGAN BAĞIŞI - Bursa´da hayatını kaybeden 64 yaşındaki kadın, organ nakli bekleyen 3 hastaya umut oldu. Ayrıca Bursa´dan giden organ nakli ekibiyle Çanakkale´de de 4 organ nakli gerçekleşti.

Bursa´da beyin ölümü gerçekleşen 64 yaşındaki B.A.´nın organları 3 kişiye umut oldu. Gece saatlerinde yapılan operasyonla alınan 2 böbrek, 1 karaciğer organ nakli bekleyen hastalara sabaha karşı nakledildi. Öte yandan Uludağ Üniversitesinden ve Bursa Acıbadem hastanesinden Çanakkale´ye giden organ nakli ekipleri, trafik kazasında hayatını kaybeden 25 yaşındaki Ramazan Arslan´dan alınan 1 kalp, 1 karaciğer ve 2 böbreği sabaha karşı yapılan operasyonlarla 4 hastaya nakletti.

Yapılan operasyonlar hakkında konuşan Bursa Bölge Ogan Nakli Sorumlusu Dr. Yavuz Selim Çınar, "Bu akşam bölgemizde 2 operasyonumuz var. Bu operasyonlardan biri Çekirge Devlet Hastanesinde gerçekleşiyor. Bir organ bağışı da Çanakkale Devlet Hastanesinde, Uludağ Üniversitesinden ve Bursa Acıbadem Hastanesinden giden ekiple gerçekleşiyor. Bu gece bölgemizdeki bütün nakil merkezlerinde hastalarımızı yeni hayatlara kavuşturmak için operasyonlar gerçekleştirilecek. Operasyonlar sabah saatlerinde tamamlanmış olacak. Bursa´da yapılan operasyonda 1 karaciğer ve 2 böbrek ile 3 hastamız sağlıklı yaşamlara kavuşacak. Çanakkale´de ise alınan 1 kalp, 1 karaciğer ve 2 böbrek 4 hastamıza nakledilecek. Toplamda 7 hastamız yeni bir hayata kavuşacak" dedi.

Bursa´da gerçekleşen operasyon hakkında bilgiler veren Çekirge Devlet Hastanesi Organ Koordinatörü Op. Dr. Timur Dininen, "64 yaşındaki bayan hastamızın hipertansiyona bağlı beyin kanamasının ardından beyin ölümü gerçekleşti. Aile ile yaptığımız görüşmeler neticesinde aile hayat kurtarmak için organları bağışlamayı hemen kabul etti. Organları almak üzere operasyonlarımız başladı. İnşallah organları sabah saatlerinde yeni hayatlara armağan etmiş olacağız" şeklinde konuştu. 

Uludağ Üniversitesinde gerçekleşecek operasyona katılacak olan Uzm. Dr. Ziya Dündar ise, "Öncelikle donörümüzün ailesine organ nakli alacak hastalarımız adına teşekkür ediyoruz. Alınan karaciğer Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde organ nakli bekleyen 60 yaşındaki bir hastamıza takacağız. Böbreklerden biri Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gidecek. Diğer böbrek için henüz dağıtım devam ediyor" dedi.

"BURSA BÖLGESİNDE ORGAN BEKLEYEN HASTALAR DAHA ÇABUK NAKİL ALIYOR"

Bursa Bölgesindeki yapılan operasyonları değerlendiren Çınar, açıklamalarında; "Bursa Bölgesi son 3 yıldır organ naklinde Türkiye´de en ön sıralarda yer alıyor. Bu yılın verilerinde bölgemizde milyon kişi nüfus başına 13 bağışla Avrupa Birliği ortalamalarını yakalamış durumdayız. Bu veriler gösteriyor ki, bölgemizde organ bekleyen hastalar diğer bölgelere göre daha kısa zamanda nakil alma şansına sahip" cümlelerine yer verdi.

"İNŞALLAH HEPİMİZ BU SEVABA ORTAK OLURUZ"

Yapılan operasyonların sahne arkasında çok büyük emekler sarf edildiğini belirten Çekirge Devlet Hastanesi Organ Koordinatörü Op. Dr. Timur Dininen, "Yapılan operasyonlar vesilesiyle başta Sağlık Bakanlığımıza, sağlık müdürlüklerimize, genel sekreterliğimize ve bölge koordinatörlüğümüze teşşekür ederiz. Ayrıca bizim bu operasyonlarımızda arkamızda duran büyük bir ´Kahramanlar Ordusu´ var. Çok iyi anestezi uzmanlarımız, cerrahi uzmanlarımız, ameliyathane ekiplerimiz ve hastane yöneticilerimiz var. Bizim arkamızda duran herkese çok teşekkür ederim, inşallah hepimiz bu sevaba ortak olacağız" şeklinde konuştu.



Saruhanlı Belediyesi 2026' Yılının İlk Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Akhisar’da'da feci kaza: İşçiler asansör boşluğuna düştü

Saruhanlı'daki açılışta konuşan Özgür Özel: "Artık bu kutuplaşmadan çıkmamız lazım"

Midibüsün çarptığı genç kadın yaşamını yitirdi

Manisa’da Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Salihli’nin yıldız judocuları il birinciliğinde madalyaları topladı

Özgür Özel Saruhanlı'da

CHP Genel Başkanı Özel: "Suriye'deki istikrarsızlığın kimseye faydası yok"

Midibüsün çarptığı yaya hayatını kaybetti

Kayıp Elif olayında yeni gelişme: Gözaltına alınan sevgili ve arkadaşı adli kontrolle serbest kaldı

Avda kuzeninin silahından çıkan saçmalarla öldü

Sena Nur Doğan cinayetinde şok detaylar

Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü

Saruhanlı’da 34 bin 890 hapla yakalandı

Silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti

Dijital dünyada sosyalleşen ergenleri bekleyen riskler var

Manisa’da yılbaşı denetiminde aranan 14 şahıs yakalandı

Eski Ak Partili kadın yönetici evinde ölü bulundu

2 aylık bebeğin şüpheli ölümüne ilişkin 4 kişi gözaltına alındı

Sarıgöl’de 2025 yılı üzümleri dalında bekletip 2026'nın ilk günü hediye etti

Okul çıkışı sokak köpeklerinin saldırdığı Davut, yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 17.11.2015 08:43:15 720 0
Tarih: 17.11.2015 08:43 Güncelleme: 17.11.2015 08:43
Haberi Sesli Oku