Anahtar Kelimeler: 0

TÜRKİYE’DE VE DÜNYA’DA ORGANİK TARIM

 

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesine bağlı Hacırahmanlı Beldesinde faaliyet gösteren Kybele Özel Gıda Ürünleri Firması ve Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğinde, “Türkiye’de ve Dünya’da Organik Tarım” konulu sempozyum düzenlendi.

 

Saruhanlı Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Recep Çımat, Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde görevli Ziraat ve Gıda Mühendisleri ile çiftçiler katıldı.

 

Sempozyumda, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi, Yard. Doç. Dr. Funda Gençler ve Kybele Özel Gıda Ürünleri Firması’nda görevli Gıda Mühendisi Fırat Özel, organik tarım konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

 

Doç. Dr. Funda Gençler, burada yaptığı konuşmada, organik tarımın çevre toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden insan ve diğer canlıların sağlığını azami derecede koruyan ve tarımda sürdürülebilirliği sağlayan sertifikalı bir üretim biçimi olduğunu ifade etti.

 

Organik tarımın Dünya’da ilk kez 1910 yılında İngiltere’de başladığını, bunun 1930’lı yıllarda da yaygınlaşmaya başladığını dile getiren Gençler, şu bilgileri verdi;

 

“Organik tarımın genel kuralları; sözleşmeli, yetkilendirilmiş kuruluş kontrolü, sertifikalı, planlı, her aşaması kayıt altına alınmış, karşılıklı güven esasına dayanan bir üretim sistemidir. Organik tarım Dünya için çok önemlidir. Gelecek nesilleri korumak, erozyonu önlemek, sağlık ve besin kalitesi yüksek ürün elde etmek, ekonomiyi desteklemek açısından önem taşıyor.”

 

Sempozyumun sonunda AA muhabirine açıklama yapan Kybele Özel Gıda Ürünleri San. Tic. A.Ş İşletme Müdürü Volkan Oganer, organik tarım modelini bölgede yaygınlaştırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

 

Hacırahmanlı Beldesindeki işletmelerinde dondurulmuş, kurutulmuş ve konserve tipi olmak üzere 300 çeşit gıda üretimi yaparak Avrupa’ya ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Oganer, şunları kaydetti;

 

“İşletmemizde organik tarım ürünleri de işliyoruz. Bu bakımdan Avrupa ülkelerinin büyük önem verdiği organik tarımın daha yaygın hale gelmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bunun için böyle bir etkinlik düzenledik. Umarım faydalı olmuştur.”

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın tarihine, kültürüne ve sosyal yaşamına ışık tutacak “Saruhanlı Kitabı” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

"Saruhanlı Kitabı" Gelecek Nesillere Işık Tutacak Bir Kültür Eseri Olma Yolunda

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıldönümünde, Kıbrıs gazilerini yalnız bırakmadı.

Büyükşehir, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. Yıldönümünde Gazileri Unutmadı

Proje ile hem bireylerin güvende kalmasını sağlamak hem de ailelerin kaygılarını azaltarak yaşam kalitesini yükseltmek amaçlanıyor.

Büyükşehir’in “Ben Buradayım” Projesinde Bileklik Dağıtımı Sürüyor

Saruhanlı'da vefat ve Başsağlığı...

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Yapılan operasyonlarda kenevir bitkisi ile toplam 14 şahıs ekipler tarafından gözaltına alındı.

Manisa'da jandarmadan büyük uyuşturucu operasyonu

Manisa’da işlenen bir cinayet gün yüzüne çıktı.

Manisa’da kan donduran cinayet! Genç kız eşarpla boğuldu

Yaşar Üniversitesi yeni eğitim modeliyle öğrencilerine modern, esnek ve bireysel gelişime odaklı bir üniversite deneyimi sunmayı hedefliyor.

Yaşar Üniversitesi’nden yeni nesil eğitim modeli: "4YU: Senin İçin Üniversite"

İzmir Ekonomi’ye ‘YÖKAK’ gururu

Eğitim kalitesine ‘YÖKAK’ tescili

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) ev sahipliğinde İş Kurumu ve TOBB iş birliğiyle hayata geçirildi.

KÜTBO'dan istihdama destek

Kütahya'nın Gediz ilçesinde bu yıl 21'incisi düzenlenen Geleneksel Tarhana Festivali'nin üçüncü günü

Geleneksel Tarhana Festivali'nde Hüseyin Kağıt, Gedizlileri coşturdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda Okluk Koyu'nda genç çifti kabul ederek tebriklerini iletmiş ve düğün davetiyesini bizzat almıştı.

Pençe-Kilit gazisi Üsteğmen Duran dünya evine girdi

Doğru bir planlama ve altyapı ile İzmir’i dünya ölçeğinde termal sağlık merkezi yapabilir

İnciraltı dünya ölçeğinde termal turizm ve sağlık merkezi olabilir"

Çeşme Kalesi'nde açılan sergide Çeşme'nin tarihi yapılar, resim ve fotoğraflarla yeniden hayat buldu.

Tarihi yapılar resim ve fotoğraf karelerinde hayat buldu

Kolon, rektum ve jinekolojik kanserlere bağlı karın zarı yayılımı olan hastalara uygulanan bu ameliyatlar, canlı yayınla toplantı salonuna aktarıldı.

Karın zarı kanserleri tedavisi eğitim programı İzmir’de gerçekleştirildi

Olayda ölü sayısı 3'e yükseldi.

Kütahya'daki patlamada ölü sayısı 3'e yükseldi

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 26.04.2012 19:08:09 557 0

Tarih: 26.04.2012 19:08 Güncelleme: 26.04.2012 19:08
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri
22.07.2025 12:42:00