Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10400,48%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21

Onun Tek İsteği Akülü Araba

Onun Tek İsteği Akülü Araba

HATIPLAR - Saruhanlı İlçesinde yürüme engelli olarak dünyaya gelen 35 yaşındaki Sadullah Karaçay, sokağa çıkıp dolaşabilmek için devletten akülü araba istiyor.

ONUN TEK İSTEĞİ AKÜLÜ ARABA

 

HATIPLAR - Saruhanlı İlçesinde yürüme engelli olarak dünyaya gelen 35 yaşındaki Sadullah Karaçay, sokağa çıkıp dolaşabilmek için devletten akülü araba istiyor.

 

Saruhanlı’nın Hatıplar köyünde yaşayan Karaçay, Kardelen Gazetesine yaptığı açıklamada, yürüme engelli olarak dünyaya geldiğini, ellerinin yardımıyla evin içinde hareket edebildiğini ancak sokağa çıkamadığını belirtti.

 

Her iki bacağının da gelişmemesi nedeniyle yürüyemediğini, gittiği hastanelerde rahatsızlığının tedavisinin olmadığını öğrendiğini dile getiren Karaçay, yüzde 90 oranında özürlü raporunun bulunduğunu kaydetti.

 

Annesi Fatma Karaçay’ı (52) 5 yıl önce kaybettiğini, kendisine babasının Ahmet Karaçay’ın (61) baktığını dile getiren Sadullah Karaçay, yaşamına ilişkin şunları anlattı;

 

“Evin içinde ellerimin yardımıyla vücudumu ileriye atarak hareket edebiliyorum. Ancak sokağa çıkıp dolaşabilecek kadar gücüm yok. Annem 5 yıl önce vefat etti. Bakımımı babam yapıyor. Babam bana hem analık hem babalık yapıyor. Bir takım ihtiyaçlarımı kendim karşılamak istiyorum. Evin içinde sürekli oturarak canım sıkılıyor. Sokağa çıkıp gezmek, insanlarla kaynaşmak istiyorum. Bunun için eğer imkan varsa, devletten bir adet akülü araba talep ediyorum. Akülü araba için bir yıl önce Manisa İl Özel İdaresine başvurduk. Ancak şu ana kadar bir sonu çıkmadı. Benim tek isteğim budur.”

 

Hatıplar köyünde kendisine 3 ayda bir verilen özürlü maaşı ve babasının çiftçilikten elde ettiği kazanç ile geçimlerini sağladıklarını dile getiren Karaçay, hayat mücadelesinin zor olduğunu, engelli yaşamın daha da zor olduğunu söyledi.

 

Karaçay, kendisiyle aynı durumda olan engelli ağabeyi Mehmet Karaçay’ın (38) 8 yıl önce vefat ettiğini, kardeşi Muhammet’in (27) ise sağlıklı olduğunu belirtti.

 

Muammer Kökcüoğlu



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor