DEMİRCİ - Demirci ilçesinde yıllardır ekmek mücadelesi veren ayakkabıcı tamircileri mesleklerini sürdürecek bir neslin yetişmediğinden yakındı. İlçedeki ayakkabı tamircilerinin son temsilcileri olan Kozak kardeşler kendilerinden sonra ilçede ayakkabı tamiri yapacak kimsenin olmadığını söyledi.
Bir zamanlar en çok iş yapan meslek gruplarından biri olan ayakkabı tamircileri çırak yetişmemesi nedeniyle zor günler yaşıyor. Manisa´nın Demirci ilçesinde mesleklerinin son temsilcisi olan Ahmet, Mehmet ve Murat Kozak isimli 3 kardeş mesleklerine son nesil temsilciler olarak devam ediyor. Babalarından öğrendikleri mesleği 35 yıldır sürdüren 3 kardeş yıllar boyunca devam ettirdikleri mesleğin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.
Demirci´de mesleklerinin gün geçtikçe yok olmaya başladığını kaydeden 35 yıllık ayakkabı tamircisi Murat Kozak, "Ayakkabı tamirciliği dede ve baba mesleğimiz. Mesleğimizin Demirci´de son temsilcileriyiz ve çırak yetiştiremiyoruz" dedi.
Demirci´de 3 kardeş olarak mesleğin son temsilcileri olduklarını anlatan Mehmet Kozak ise "El emeği göz nuruyla ayakkabıların tamiriyle uğraşıyoruz. Ekmeğimizi buradan çıkarıyoruz. Artık insanların bu tür mesleklere hiç merakı bile yok. Bizler son nesil olarak devam etmekteyiz. Emekliliğimizde geldi bitmek üzere. Bizden sonra yapacak bir nesil kalmadı desek yeri var. Bizler emekli olursak Demirci´de ayakkabı tamiri tarihe karışacak" diye konuştu.



Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

Paşaköy zoru başardı: 0-3

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Bosch Car Service BK Karaoğlu: Güvenli Sürüşün ve Kaliteli Hizmetin Adresi

Başkan Cıllı, Başkan Durbay'ı Misafir Etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 1.05.2017 06:58:28 556 0
Tarih: 01.05.2017 06:58 Güncelleme: 01.05.2017 06:58
Haberi Sesli Oku