Öneri Sanayi Alanlarının Tespitine Yönelik Vali Karadeniz Başkanlığında Toplantı Yapıldı

MANİSA - Türkiye Mekansal Strateji Planı kapsamında, Manisa’da öneri sanayi alanlarının tespitine yönelik Vali Karadeniz başkanlığında toplantı gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Mekânsal Strateji Planı (MSP) çalışmaları kapsamında İlimiz genelinde bulunan öneri sanayi alanlarının tespitine yönelik toplantı Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Yaşar Karadeniz toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kendi yol haritası ile teknolojide öncü ülkeler arasında olmayı hedeflediğini, bu amaçla ‘Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesi’ kapsamında önemli çalışmalar yapıldığını belirtti. Manisa’nın sanayi alanında Türkiye’nin önemli kentlerinden biri olduğunu, Manisa genelinde organize sanayi bölgelerinde doluluk oranlarının yüksek olduğunu ve sürekli yeni yer taleplerinin geldiğini söyleyen Vali Karadeniz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Mekansal Strateji Planı kapsamında Manisa’da öneri sanayi alanlarını tespit etmek amacıyla çalışmaların başladığını ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Mekânsal Strateji Planı (MSP) ülke mekanının 2053’ e kadar olan süreçte nasıl kullanılacağı ve gelişeceğine yönelik doğal kaynakların korunmasını, ekonomik değerlerin öne çıkarılmasını, sosyal yapının problemlerini çözmeyi temel alan ve bu amaçla İlimiz genelinde öneri sanayi alanlarının tespitine yönelik yapılan toplantıda; mülkiyeti hazineye ait veya kamu orta malı alanlar, ulaşım akslarının güçlü olduğu alanlar, parçalı olmayan 10 ha ve üzeri alan büyüklüğüne sahip hazine mülkiyetindeki alanlar, aktif olmayan mera alanları, kültürel ve doğal sit olmayan öneri sanayi alanların tespiti için alt komisyon oluşturulmasına karar verildi.

Vali Yaşar Karadeniz’in başkanlık ettiği toplantıya; Vali Yardımcısı Erhan Günay, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Üçbaş, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğün değil adeta sınav

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 24.01.2023 15:59:00 724 0

Tarih: 24.01.2023 15:59 Güncelleme: 24.01.2023 15:59
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00