Anahtar Kelimeler: bölgesindeki gazetecilere ziyaret

Onat’tan afet bölgesindeki gazetecilere ziyaret

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki gazete işletmelerini ve gazetecileri ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı. Onat, yaraların sarılması için Kurum olarak ellerinden gelen tüm desteğin verileceğini kaydetti.

Türkiye, iki büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerde basın camiası da büyük yaralar aldı. Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat, deprem bölgesinde büyük zorluklar içerisinde görevlerini sürdürmeye çalışan gazete işletmelerini ve gazetecileri ziyaret etti. 10 ili kapsayan ziyaretler 15 Şubat 2023 tarihinde Adana’dan başladı. Ardından sırasıyla Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya illerinde temaslarda bulunuldu. Ziyaretlerde basın kuruluşlarının temsilcileriyle görüşülerek depremden zarar gören gazetecilerin durumları hakkında bilgi alındı, basın kuruluşlarının ve baskı tesislerinin deprem sonrası fiziki şartları değerlendirildi.

Genel Müdür Yardımcısı Onat, geçirdiği trafik kazasında yaralanan Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nde görevli muhabirlerden Bestami Bodruk’u da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Deprem bölgesindeki temaslarında Onat’a, Basın İlan Kurumu Hukuk Müşaviri Bilal Kılınç ve il müdürleri eşlik etti.

Yaraların sarılması için mücadele ediyoruz

Çok sayıda gazetecinin de yaşamını yitirdiği afetin izlerinin silinmesi için ülke çapında büyük ve özverili bir mücadele yürütüldüğünü kaydeden Onat, basın camiasının depremden etkilenen basın mensupları için kenetlendiğini vurguladı.

Ülkemizde uzun yıllardır basının en büyük destekçisi olan Basın İlan Kurumu’nun üzerine düşeni yaptığını dile getiren Onat, “Afetten etkilenen basın mensupları için ilk günden itibaren maddi ve manevi her türlü desteği vermek için çalışmalar yürüttük. Deprem bölgesindeki sosyal ve psikolojik yaraların sarılmasında yerel basın hayati önem taşımaktadır. Bu noktada, deprem bölgesindeki basın kuruluşlarının faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gereken tüm destek verilecektir. Vefat eden basın mensuplarının geride kalan yakınlarına ve yaralanan basın mensuplarına yönelik basın camiası üzerine düşeni yapacaktır” dedi.

Ziyaret ile alakalı hazırlanan rapor, bu hafta toplanacak olan Basın İlan Kurumu Genel Kuruluna sunulacak. Genel Kurulun basın kuruluşlarına yönelik destekleri içeren önemli kararları alması bekleniyor.



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 22.02.2023 09:59:00 748 0

Tarih: 22.02.2023 09:59 Güncelleme: 22.02.2023 09:59
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00