Anahtar Kelimeler: numara üzüm lira

SALİHLİ - Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (TARİŞ) bölgenin en önemli ihracat ürünü olan kuru üzüm alım fiyatlarını açıkladı. TARİŞ, 10 numara üzümü 10 liradan açıklarken, fiyatların geçen yıla göre yüzde 50 artması dikkat çekti. 
Salihli´de S.S. 18 Nolu Salihli Üzüm Tarım Satış Kooperatifi tarafından 2018 yılı ürünü çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatları açıklanırken, bölgenin en önemli ürünü olan kuru üzümde en düşük 7,5 numara üzüme 7,50 lira fiyat belirlenirken, en fazla fiyat ise 10,50 TL ile 10,5 numara üzüme verildi. 
Salihli 18 Nolu Üzüm Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Halil Çöygün, ihracat potansiyeli bakımından yüksek bir ürün olan kuru üzümün avans fiyatlarının belirlendiğini söyledi. Çöygün, kuru üzümün kilogram bazında, 7,5 numara üzüme 7,50 TL, 8 numara üzüme 8,00 TL, 8,5 numara ürüne 8,50 TL, 9 numara üzüme 9,00 TL, 9,5 numara ürüne 9,50 TL, 10 numara ürüne 10,00 TL ve 10,5 numara üzüme ise 10,50 TL olarak belirlendiğini söyledi. Çöygün, bandırmasız çekirdeksiz kuru üzüm fiyatının ise 10,50 TL olarak açıklandığını ifade etti. Fiyatların üreticilere hayırlı olmasını dileyen Çöygün, açıklanan bu fiyatların brüt fiyatlar olduğunu vurgu yaptı. 
Öte yandan 2017 sezonunda Manisa´da Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) üzüm alımlarına başlamasının ardından TARİŞ kuru üzümün kilogram bazında 7,5 numara üzüme 3,90 TL, 8 numara üzüme 3,95 TL, 8,5 numara ürüne 3,97 TL, 9 numara üzüme 4,08 TL, 9,5 numara ürüne 4,29 TL, 10 numara ürüne 4,49 TL ve 10,5 numara üzüme ise 4,59 TL olarak fiyat açıklamıştı. 



Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

Paşaköy zoru başardı: 0-3

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Bosch Car Service BK Karaoğlu: Güvenli Sürüşün ve Kaliteli Hizmetin Adresi

Başkan Cıllı, Başkan Durbay'ı Misafir Etti

KÖPRÜBAŞI BELEDİYE BAŞKANI FATİH TAŞLI BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

13 yaşındaki kayıp kız çocuğu bulundu

Saruhanlı Belediyesi Can Dostlara Sahip Çıktı

Beste Makinası Gülperi Öztürk’ten Yeni Tekli: “İncilerin Mi Dökülür”

Traktörün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 4.09.2018 16:28:04 663 0
Tarih: 04.09.2018 16:28 Güncelleme: 04.09.2018 16:28
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri