OMEGA3 çocuk sağlığını olumlu etkiliyor

İnsan sağlığında önemli bir enerji kaynağı olan balık yağının çocuklar açısından faydalarından bahseden Uz. Dr. Vefa Mirzaliyeva, “Balık yağı; vücut direnç sistemi, kalp damar tıkanıklığı, beyin gelişimi ve göz sağlığı için önemli bir besindir” dedi.
Ebeveynlerin çocuklarını büyütürken, özellikle beslenmeleri konusunda soru işaretleriyle karşılaşıyor. Çocukların sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri açısından balığın haftada en az 2-3 gün sofrada bulunması gerektiğine dikkat çeken Özel Denizli Tekden Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Vefa Mirzaliyeva, balık yağının önemi hakkında açıklamalarda bulundu. Balığın saklama, hazırlama ve pişirme kurallarına dikkat edilmediğinde kolaylıkla bozularak sağlık açısından riskli sonuçlara neden olabileceğini ifade eden Uz. Dr. Mirzaliyeva, “Öncelikle balık yağı kullanırken, OMEGA3 miktarına dikkat etmemiz gerekiyor. Balık yağı kullanmalı mıyız sorusuna ise evet diyorum. Eğer çocuklarımız hafta da 2-3 defa düzenli olarak balık tüketmiyor ise balık yağı kullanmalıyız. Kullanırken OMEGA3 miktarına dikkat etmemiz lazım. Balık yağı vücut direnç sistemi, kalp damar tıkanıklığı, beyin gelişimi ve göz sağlığı için önemli bir besindir. Balık yağı kullanırken dikkat etmemiz gereken konular birisi de EPA ve DHA oranıdır. Bu oran 3/2 miktarında olması gerekiyor. Sertifikasının olması gerekiyor. Böylece ağır metaller ve zararlı maddelerden arınmış oluyor” dedi.
“Dip balıklardan oluşan OMEGA3 kullanımı istemiyoruz”
Herkesin balık tüketmesi gerektiğini ve özellikle çocuklarda zeka geliştirdiğine dikkat çeken Dr. Mirzaliyeva, “İyi emilebilmesi için içerisinde E vitamini bulunması gerekiyor. Kullanılan balıklara dikkat edilmesi gerekiyor. Dip balıklardan oluşan OMEGA3 kullanımı istemiyoruz. Daha çok derin sularda yüzen balık yağlarının kullanması daha uygun olur. Balık yağının ışık ve ısıdan uzak durması gerekiyor. Kapağı açıldıktan sonra mutlaka buzdolabında muhafaza etmek lazım” şeklinde konuştu.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Pazartesi günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 26.08.2023 10:41:00 2813 0
Tarih: 26.08.2023 10:41 Güncelleme: 26.08.2023 10:41
Haberi Sesli Oku