TARIM - Türk Patent Enstitüsü tarafından ?Kuru Üzümün Başkenti? unvanı verilen ve Sultani cinsi kuru üzümün üretim ve ihracatında Türkiye´nin en önemli merkezlerinden biri olan Saruhanlı´da ziraat odası ve ihracatçılar firmalar, "kuru üzümün mazotla yıkandığı" iddialarının asılsız olduğu belirtildi 

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetki´nin "Kuru üzümleri haşerelerden korumak için kurutmadan önce mazota batırıldığı" yönündeki açıklamalarının asılsız olduğunu ifade etti. 

İddiaları şaşkınlıkla karşıladığını belirten Oda Başkanı Okur, "Biz üreticiler olarak hiçbir zaman böyle bir şeye tenezzül etmedik. Biz bilgisiz, beceriksiz, çiftçi değiliz. Bilinçli çiftçiyiz. Böyle açıklamaları kınıyoruz. Sayın İbrahim Bey bu açıklamayı neye dayanarak, neye istinaden yaptı bilmiyorum." şeklinde konuştu.

Okur, tek bir çiftçinin bile üzüme mazot karıştırıldığının ispatlanması durumunda oda başkanlığı görevinden istifa edeceğini söyleyerek, "Yanlış bir haberdir. Burada hem çiftçimizi, hem İhracatçıyı hem de fabrikasını kötülemektedir." dedi. 

Yurt dışındaki kuru üzüm alıcılarının bu iddialar karşısında olumsuz etkilenebileceğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini anımsatan Aydoğan Okur, Yetkin´den bu açıklamayı tekzip etmesini ve çiftçiden derhal özür dilemesini beklediklerini söyledi. 

Kuru üzüm ihracatı yapan Özgür Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin Müdürü Halil Adalı´da, üzümün mazotla yıkanmasının neredeyse imkânsız durumda olduğunu, kuru üzümlerin x-ray cihazlarından geçerek lazer yöntemiyle denetlendikten sonra paketlendiğini söyledi. 

Adalı, şunları kaydetti: " İbrahim beyin açıklamalarına sektörümüz adına çok yanlış buluyorum. Çünkü üzüm bir gıda ürünüdür. Bizim işletmelerimiz bunu en sağlıklı bir şeklide işliyor. Böyle söylenmiş bir kelime, hem üzüm ihracatçısına hem de çiftçisine yapılmış bir hakarettir."



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 8.09.2015 10:36:23 1009 0

Tarih: 08.09.2015 10:36

Haberi Sesli Oku