SARUHANLI - Saruhanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Okuma-Yazma kursuna katılarak başarı gösteren 13 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

Saruhanlı Yedi Eylül İlkokulunda gerçekleştirilen Sertifika törenine Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek ve kursiyerler katıldı.

Sınıf öğretmeni Bahar Arslan tarafından verilen okuma-yazma kursun 250 saat sürdüğünü ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek, şunları kaydetti; her nedense eğitimden mahrum kalmış genç kızlarımız ve yetişkinlerimizin de aralarında bulunan 13 hanım kardeşimize Halk Eğitim Merkezi olarak açmış olduğumuz okuma-yazma kursumuzda okuma-yazmayı öğrettik. Bunun mutluluğunu bu gün onlarla birlikte sertifikalarını vererek yaşıyoruz.”

Törende konuşan Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, okuma yazma öğrenenlerin bundan sonra uzaklarda bulunan yakınlarına mektup yazma olanağına kavuştuklarını söyledi. Kanyılmaz, Okuma yazmanın bir tescili olarak size belge vermeye geldik. İnşallah bundan sonraki hayatınız daha kolaylaşır. Sizleri şimdiden 2. kademeye hazırlıklı olmanızı istiyorum. 1. kademeye devam edenleri 2. kademeye bekliyoruz. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açmış olduğu bütün kurslara hepinizi davet ediyoruz. Mahallede sohbet ettiğiniz eşleriniz ve dostlarınızla bunları paylaşın. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Üç ay süren okuma yazma kursundan sonra sertifika almanın sevincini yaşadığını belirten kursiyerlerden Şenay Arslan ise, Okuma yazma öğrendiğim için çok mutlu oldum. Bu güne kadar okuma-yazma bilmediğim için birçok kurum ve kuruluşlardan zorluklar çekiyordum. Ama bundan sonra her yerde rahatlıkla iş ve işlemlerimi göreceğim.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okuma yazma kursunu başarıyla bitiren bayanlara sertifikaları ve hediyeleri Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz ve diğer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık tarafından verildi



Yağışlar Bereket Getirdi

Yapılan Köprüyle Mesafe Kısaldı, Üretici Rahatladı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Oflu Hoca Başkan Cıllı ile Buluştu

Kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti

KAYMAKAM ACAR, ŞEHİT HAMZA DEDE’NİN AİLESİYLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

Saruhanlı’da Vefat…

Saldırgan 14, yaralanan 16 yaşında: Sigara vermedi diye bıçaklandı

Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden 15 Şubat’ta Anlamlı Farkındalık Etkinliği

Saruhanlı’da Okul Müdürleri Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gediz İçin Seferberlik: Manisa’da Ortak Çevre Hareketi Başlatıldı

VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

SARUHANLI’DA VEFAT…

Beyin ölümü gerçekleşen baba 5 hayata umut oldu

Geçen Yıl Tamamen Kuruyan Tepegöl Yeniden Su Tuttu

Bir şahıs cadde üzerinde ölü bulundu

Oyuncak fabrikasında çıkan yangın korkuttu

TEBRİKLER SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI!

GEDİZ BOŞA AKIYOR, OVAMIZ KURUMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA “BU SADECE BİR UYARI DEĞİL, GELECEĞİMİZİN MESELESİDİR”

Atık İlaçlar Çöpe Değil, İmhaya Gidecek Saruhanlı Belediyesi’nden Sosyal Sorumluluk Projesi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 18.04.2015 14:20:00 1711 0
Tarih: 18.04.2015 14:20 Güncelleme: 18.04.2015 14:20
Haberi Sesli Oku