MANİSA - Yunusemre Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın başlattığı okuma yazma seferberliğine destek veriyor. TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi´nde açılan kursta çeşitli nedenlerle okuma imkanı bulamayan kadınlar okuma yazma öğreniyor. Kursiyerleri ziyaret eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, okuma yazma kursunu belediyenin bünyesindeki tüm lokallerde açmayı planladıklarını dile getirdi. 
Hanım lokalleri ile kadınların birçok kurstan faydalanmasını sağlayan Yunusemre Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında lokallerde çeşitli nedenlerle okuma yazma öğrenemeyen vatandaşlara da kurslar düzenliyor. Yunusemre Halk Eğitim Merkezinin katkılarıyla TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi, Topçu Asım Meslek Edindirme Kursları ve Hanımlar Lokali, Barbaros Meslek Edindirme Kurslar ve Hanımlar Lokali, Uncubozköy Meslek Edindirme Kursu ve Hanımlar Lokali ve Yeni Mahalle Meslek Edindirme Kursu ve Hanımlar Lokali´nde açılan kurslarda yaklaşık 100 kursiyerin okuma yazma öğrenmesine imkan tanındı.
TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi´ni ziyaret eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, okuma yazma kursu eğitimi alan kadınlar ile bir araya geldi. Ziyarette Başkan Çerçi´ye AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel ve daire müdürleri eşlik etti. Amaçlarının ilçede okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Çerçi, geçtiğimiz yıl açılan kursu belediye bünyesindeki tüm lokallerde vermeyi planladıklarını söyledi.

Tüm lokallerde okuma yazma kursu açılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çağrısına duyarsız kalmadıklarını kaydeden Başkan Çerçi, ?Hanımlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaları, kendilerini geliştirmeleri bizler için önemli. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan okuma yazma seferberliği başlattı. Bizler de Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına duyarsız kalmadık. Geçen yıl başlattığımız okuma yazma kurslarımızı devam ettireceğiz ve Yunusemre Belediyesi olarak Cumhurbaşkanımızın bu konudaki çağrısına her türlü desteği vereceğiz. Hanım kardeşlerimizin kendilerini geliştirip daha ileriye taşımasını istiyoruz. En baştan beri okuma yazma kurslarında öncü olduk. Birçok lokalimizde okuma yazma kursu açtık. Bünyemizdeki tüm lokallerde bu kursu düzenlemeyi planlıyoruz. Bu kurslarımız çok faydalı oluyor. Bireysel anlamda hanımlarımızın gelişmesine bu kurslarımız katkıda bulunuyor. Bizler hanım lokallerimizi tüm mahallelerimizde yaygınlaştıracağız? diye konuştu. 
Kendilerini ziyaret eden Belediye Başkanı Çerçi´ye teşekkür eden kursiyerler ise, belediyenin bu hizmetinden büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler.



Saruhanlı'da İlköğretim Haftası Kutlaması

Babasının bıçakladığı çocuk hayatını kaybetti

Egeli akademisyene "Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı" unvanı verildi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Manisa'da şüphelilerin üzerinden uyuşturucu çıktı

DEÜ TIP FAKÜLTESİ'NİN YENİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

Liselilerin tehlikeli şakasında bir öğrenci ölümden döndü

Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi'nde yeni eğitim yılı başladı

Manisa'da ahşap palet fabrikasında yangın

Demirci’de ilk kez pepino yetiştirildi

Saruhanlı Belediyesinden Şatırlar Mahallesi’nde Gölet Temizliği

Sarıgöl CHP Kongresi yapıldı

Boş tarlada erkek cesedi mahalleyi karıştırdı!

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Çok sayıda isim gözaltında...

Turgutlu'da 32 yaşındaki genç silahla hayatına son verdi

Saruhanlı’da İZSU’nun yeni su kuyusu girişimine tepki büyüyor

Dün toprağa verilen şehidin adı, bugün doğan oğluna verildi

Emekli ve asgari ücretlilerin zam oranı şimdiden sızdırıldı. "Çıkar bakayım cep telefonunu" diyenler şoke olacak

Manisa şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Samet Çini Gözyaşları arasında toprağa verildi

Muharrem Ekici’nin Adı Gençlik Merkezine verilecek

Sarıgöl'de Sultani üzüm yarışması

Şehit Uzman Çavuş Yeşil’in Salihli’deki baba ocağında helallik alındı

Dönerci bir aylık kazancını Gazze’ye bağışladı

Belediyeye bağlı çarşıda kripto madenciliği iddiası

Saruhanlı da toplu ulaşıma 3 araç daha...

Gazzeliler için yola çıkan Milletvekili Ün; "Biz, Kudüs’ü miras sayan bir milletin çocuklarıyız"

Saruhanlı 18. Altın Üzüm festivaline hazırlanıyor

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 5.02.2018 08:10:40 677 0

Tarih: 05.02.2018 08:10 Güncelleme: 05.02.2018 08:10
Haberi Sesli Oku
17.09.2025 17:38:00