MANİSA - Yunusemre Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın başlattığı okuma yazma seferberliğine destek veriyor. TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi´nde açılan kursta çeşitli nedenlerle okuma imkanı bulamayan kadınlar okuma yazma öğreniyor. Kursiyerleri ziyaret eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, okuma yazma kursunu belediyenin bünyesindeki tüm lokallerde açmayı planladıklarını dile getirdi. 
Hanım lokalleri ile kadınların birçok kurstan faydalanmasını sağlayan Yunusemre Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında lokallerde çeşitli nedenlerle okuma yazma öğrenemeyen vatandaşlara da kurslar düzenliyor. Yunusemre Halk Eğitim Merkezinin katkılarıyla TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi, Topçu Asım Meslek Edindirme Kursları ve Hanımlar Lokali, Barbaros Meslek Edindirme Kurslar ve Hanımlar Lokali, Uncubozköy Meslek Edindirme Kursu ve Hanımlar Lokali ve Yeni Mahalle Meslek Edindirme Kursu ve Hanımlar Lokali´nde açılan kurslarda yaklaşık 100 kursiyerin okuma yazma öğrenmesine imkan tanındı.
TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi´ni ziyaret eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, okuma yazma kursu eğitimi alan kadınlar ile bir araya geldi. Ziyarette Başkan Çerçi´ye AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel ve daire müdürleri eşlik etti. Amaçlarının ilçede okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Çerçi, geçtiğimiz yıl açılan kursu belediye bünyesindeki tüm lokallerde vermeyi planladıklarını söyledi.

Tüm lokallerde okuma yazma kursu açılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çağrısına duyarsız kalmadıklarını kaydeden Başkan Çerçi, ?Hanımlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaları, kendilerini geliştirmeleri bizler için önemli. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan okuma yazma seferberliği başlattı. Bizler de Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına duyarsız kalmadık. Geçen yıl başlattığımız okuma yazma kurslarımızı devam ettireceğiz ve Yunusemre Belediyesi olarak Cumhurbaşkanımızın bu konudaki çağrısına her türlü desteği vereceğiz. Hanım kardeşlerimizin kendilerini geliştirip daha ileriye taşımasını istiyoruz. En baştan beri okuma yazma kurslarında öncü olduk. Birçok lokalimizde okuma yazma kursu açtık. Bünyemizdeki tüm lokallerde bu kursu düzenlemeyi planlıyoruz. Bu kurslarımız çok faydalı oluyor. Bireysel anlamda hanımlarımızın gelişmesine bu kurslarımız katkıda bulunuyor. Bizler hanım lokallerimizi tüm mahallelerimizde yaygınlaştıracağız? diye konuştu. 
Kendilerini ziyaret eden Belediye Başkanı Çerçi´ye teşekkür eden kursiyerler ise, belediyenin bu hizmetinden büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler.



“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 5.02.2018 08:10:40 634 0

Tarih: 05.02.2018 08:10
Haberi Sesli Oku
28.06.2025 14:24:00