Okullarda Alınan Güvenlik Tedbirleri Vali Karadeniz Başkanlığında Değerlendirildi

MANİSA - 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı II. Döneminde okul güvenliği, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele kapsamında okullarda alınacak güvenlik tedbirleri ve servis araçlarının faaliyetlerine ilişkin Vali Yaşar Karadeniz Başkanlığında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Enver Sungur, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve yetkililer katıldı.

Toplantıda, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2022 – 2023 eğitim öğretim yılı I. döneminde okullarda ve çevresinde alınan güvenlik tedbirleri ve yapılan çalışmalar ile II. dönemde yapılması planlanan çalışmalara ilişkin sunum eşliğinde bilgi verildi.

Vali Yaşar Karadeniz, toplantıda yaptığı konuşmada 2022 – 2023 eğitim öğretim yılı I. döneminde yapılan çalışmaların ilimizde verimli olduğunu ifade ederek “Birinci dönem yapılan çalışmalar ve gösterilen gayretler ile ilimizde verimli bir eğitim dönemi geçirdik. Hem okul eksiklerimizin giderilmesi açısından hem de öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlayan sosyal, sportif, kültürel faaliyetler geçirmeleri açısından güzel bir dönem geçirildiği kanaatindeyim. Bunun yanında sorunlarımız ve eksiklerimiz mutlaka var. Bu toplantıda sizlerin sahada gördüğü eksikleri ve sıkıntıları görüşüp bu konuda yapılması gerekenleri değerlendireceğiz” dedi.

Öğrencilerin zararlı alışkanlıklar edinmemesi için okul idarecilerine, rehber öğretmenlerine ve sınıf öğretmenlerine büyük görev düştüğünü dile getiren Vali Karadeniz, “Öğrencileri bire bir takip etmek gerçekten çok önemli. Bazen öğrencilerin kendi aralarında yaşadıkları sıkıntılar, bazen aileyle yaşanan olumsuzluklar, bazen derslerdeki başarısızlıktan kaynaklı olumsuzluklar sebebiyle öğrencilerimiz hiçbirimizin onaylamayacağını durumları tercih edebiliyorlar. Öğrencilerimizi bire bir takip edersek bu olumsuzlukların önüne geçebiliriz diye düşünüyorum. Çünkü onların destek alamadıklarını düşündükleri anda okuldaki öğretmeni, okul yönetimini yanında görmesi onun için önemli bir destektir. Elbette çocukların akademik eğitimi asli görevimizdir ama o çocukları sağlıklı bir şekilde yetiştirip topluma kazandırmak da eğitim faaliyetinin genel tarifi içerisinde yer almaktadır” şeklinde konuştu.

Toplantı okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve diğer katılımcıların söz alıp okullarında ve okul çevresinde yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini dile getirmesi; bu konuda yapılabilecek çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi.

Vali Yaşar Karadeniz, toplantı sonrası Jandarma ve Emniyet birimleri tarafından Kültür Sitesinde açılan bilgilendirme stantlarını ziyaret ederek bilgi aldı.



TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 3.02.2023 16:22:00 1101 0

Tarih: 03.02.2023 16:22
Haberi Sesli Oku
19.04.2025 16:20:00