Tarih: 26.10.2022 09:20

"Okul Yolunda Güvendeyim" Projesi 

Facebook Twitter Linked-in

MANİSA - 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planında ve 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesinde yol kullanıcıları arasında korumasız ve hassas bir yapı gösterenler "İncinebilir Yol Kullanıcıları" olarak adlandırılmaktadır.
Manisa il Jandarma Komutanlığı'nca; fiziki yapıları nedeniyle trafik kurallarına daha zor uyum gösteren ve trafik kazalarında daha fazla can kaybı riski taşıyan "Genç Yol Kullanıcıları (03-14 yaş arasındaki çocuklar)" 'nın korunması ve karayolu üzerinde görünürlüklerinin arttırılması amaçlanmıştır.
Öğrencilerin özelikle havanın karardığı dönemlerde yaya olarak okula gidiş/dönüşlerinde trafikte kontrolsüz olarak bulunduklarından dolayı sürücüler tarafından fark edilmelerinin sağlanması gerektiği değerlendirilmiştir.
Bu kapsamda; 25.10.2022 günü saat 15.00'da Manisa İli Akhisar İlçesinde bulunan Gökçeahmet Mahallesi İlköğretim Okulunda Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması Timleri ve Trafik Şube Müdürlüğünce "Okul Yolunda Güvendeyim" projesi kapsamında (55) öğrenciye "okul yolunda güvendeyim", "trafikte bende varım" , "öncelik hayatın öncelik yayanın" mottosu yazılı reflektif özellikli yelek dağıtılmış.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —