Tarih: 05.09.2019 17:13

OKUL ÇAĞI HASTALIKLARI EĞİTİMİNİ AKSATMASIN

Facebook Twitter Linked-in

SAĞLIK - Ders zilinin çalması ile birlikte öğrenciler uzun süreli bir maratona yeniden adım attılar. Okul dönemine sağlık kontrolleri ile başlayan çocuklar okula daha hızlı uyum sağlarken, eğitim hayatını da daha sağlıklı sürdürüyor.

Sağlıklı bir eğitim hayatının okul öncesi yapılacak sağlık taramalardan geçtiği konusunda anne ve babaları uyaran, Türkiye İş Bankası İştiraki Bayındır Söğütözü Hastanesi Pediatri Uzmanı Dr. Aslı Cömertpay ve Bayındır Söğütözü Hastanesi Çocuk Gelişimi Uzmanı Dr. Birgül Bayoğlu, yıl boyu çocukların sıkça karşılaşabileceği okul hastalıkları hakkında bilgi veriyor:

OKUL DÖNEMİ YAPILMASI GEREKEN KONTROLLER:
Dersleri Dinlememesinin Nedeni İşitme Sorunu Olabilir

Erken Teşhis İle Göz Tembelliğinin Önüne Geçin

Ağız Hijyeninin Sağlanması Gerekli

OKUL ÇAĞI HASTALIKLARI VE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER:

Ders zilinin çalmasıyla hastalıklar da görülmeye başlandı. Sürekli akan bir burun, özellikle efor ile artan küçük öksürükler, iştahsızlık, halsizlik, dirençli ateşler anne-babaların uykularını kaçırmaya şimdiden başladı bile. Okula başlayınca artan hastalıklar hem çocuklar hem de aileleri için ciddi birer sorun haline gelebiliyor. Her ne kadar okul döneminde çocukların hastalanması bağışıklık sisteminin gelişmesi için gerekli ise de sık sık hastalanmak altta yatan başka bir durumun sebebi de olabilir. 

SAĞLIKLI OKUL ÇAĞI GEÇİRMEK İÇİN ALTIN ÖNERİLER

AYRILIK KAYGISI

Hastalıkların yanı sıra, okul korkusu da çocuklarda sıkça rastlanan bir durumdur. Çocukların ailenin güvenli ortamından çocuğa bütünüyle yabancı ve kaotik gelebilecek bir yere (kreş ya da okul) geçişleri sancılı bir süreçtir. Çocukların evden ayrılıp eğitim sistemine teslim edilmesi için belli bir olgunluk yaşına gelmesi mi temel sorun yoksa okul korkusu hangi yaşta olursa olsun karşımıza çıkabilen bir olgu mu? Aslında her ikisi de! Okul korkusu herhangi bir yaşta ortaya çıkabilir ancak ilk kez evden ayrılan çocuklar eğer daha önce bağımsız yaşantıyla ilgili deneyimleri yoksa daha çok zorlanırlar. Okul öncesi eğitimin oyun odaklı hazırlığı bu nedenle çok önemlidir. Öte yandan çocuğun annesinden ayrı kalmakla ilgili başka bir duygusal zayıflığı (ayrılık kaygısı) varsa, anasınıfı döneminde destek başlatılabilir.
EBEVEYN-ÇOCUK ETKİLEŞİMİ OKUL FOBİSİNİN BELİRLEYİCİSİ OLABİLİR




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —