Tarih: 25.07.2013 20:11

Okul Kıyafetlerinde Son Karar Velinin

Facebook Twitter Linked-in

 

 

MANİSA - Yeni eğitim öğretim yılından itibaren öğrencilerin okullarda giyecekleri kıyafetler, öğrenci velilerinin yüzde 50`sinden fazlasının alacağı kararla belirlenecek. Yeni eğitim öğretim yılından itibaren öğrencilerin okullarda giyecekleri kıyafetler, öğrenci velilerinin yüzde 50`sinden fazlasının alacağı kararla belirlenecek.

 

Milli Eğitim Bakanlığı`nın "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişikli Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

 Yeni yönetmelikle, öğrenci velilerinin yüzde 50`sinden fazlasının kabul etmesi kaydıyla okullarda öğrenciler istedikleri kıyafetleri giyebilecek.

 

 26/11/2012 tarihli ve 2012/3959 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin ikinci fıkrası şu şekilde değiştirildi.

 

 "(2) Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz. Ancak, okul yönetimi ve okul-aile birliğinin koordinatörlüğünde, 4 üncü maddede yer alan sınırlamalara aykırı olmamak kaydıyla, velilerin yüzde ellisinden fazlasının muvafakati alınarak ilgili eğitim-öğretim yılı için okul kıyafeti veya kıyafetleri belirlenebilir. Bu fıkranın uygulanmasına dair usül ve esaslar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönerge ile belirlenir."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —