Anahtar Kelimeler: 0

ÖĞRETMENDE VEREM HASTALIĞI TESPİT EDİLDİ

 

MANİSA - Manisa Sağlık Müdürlüğü, bir öğretmende verem hastalığı tespit edildiğini ve tedavisine başlandığını açıkladı.

 

Manisa İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Manisa Merkez Avni Gemicioğlu İlköğretim Okulunda görev yapan bir öğretmende CBÜ Araştırma Hastanesinde verem hastalığı tespit edildiği, tedaviye başlandığı belirtilerek, durumun daha sonra Manisa Verem Savaş Dispanserine bildirildiği kaydedildi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Bildirimi alan Manisa Verem Savaş Dispanseri, hasta olan öğretmenin derslerine girdiği sınıflardaki öğrencileri ve öğretmenin mesai arkadaşlarını hem röntgen hem de deri testi taramasından geçirmiştir. Bu taramalarda çıkan sonuçlar doğrultusunda gerekli görülenlere koruma amaçlı ilaç tedavisine başlanmıştır. Halen okulla ilgili Bakanlık prosedürlerinde belirtildiği şekilde faaliyetlere devam edilmektedir. Henüz başka bir kişide verem hastalığı tespit edilmemiştir."

 

Korumaya başlanmasına karar verilen kişilerde de verem hastalığının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, hasta ve okul yönetiminin hastalık hakkında bilgilendirildiği, okul çalışanları ve öğrenci velilerine de bilgilendirme yapılacağı aktarıldı.

 

Açıklamada, hastalığın tedavi edilebildiği, tanı ve tedavisinin ücretsiz olduğu hatırlatılarak, "Koruma ilacı verilmesi söz konusu olursa o da ücretsizdir. Sağlık personelimiz tarafından bütün takip ve kontroller prosedürlere uygun olarak yürütülmektedir. Okulda öğrenim gören öğrencilerimiz açısından herhangi bir riskli durum söz konusu değildir" denildi.

 

Açıklamada, verem hastalığına yakalanan öğretmenin bir aylık rapor aldığı da kaydedildi.

 

- Vali Daşöz'ün Açıklaması -

 

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de konuya ilişkin makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, okulda hiç kimse için risk oluşturmayacak tarzda tedavi yöntemlerinin uygulandığını anlatarak, öğrenciler için herhangi bir tehlikenin söz konusu olmadığını söyledi.

 

Daşöz, şöyle konuştu:

 

"Tedavi yapıldığı süre içerisinde hastalığın bulaşıcılığı söz konusu değil. Sağlık görevlilerimiz konuyu yakından takip ediyorlar, mevcut durumlarının gerektirdiği müdahaleyi yapıyorlar. Bunların içinde okula gitmemesi gereken varsa ona göre tutum tavır belirliyorlar. Ama her şey sağlık teşkilatımızın kontrolünde ve diğer öğrenciler için herhangi bir tehlike oluşturulmayacak şekilde tedavileri devam ediyor."

 

Haber Merkezi



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 22.02.2012 16:49:56 770 0
Tarih: 22.02.2012 16:49 Güncelleme: 22.02.2012 16:49
Haberi Sesli Oku