Anahtar Kelimeler: Öğrencilere Trafik Semineri

SARUHANLI Saruhanlı İlçesi'nde, Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği tarafından "Karayolu Trafik Güvenliği Haftası" etkinlikleri kapsamında Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine  Trafik Güvenliği” konulu seminer verildi.

Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen seminere, Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Komiser Necip Torun, Okul Müdürü Halil Karadoğan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Seminerin konuşmacısı Trafik Polisi Yüksel Hamurcu öğrencilere trafik kuralları, kask ve emniyet kemeri takılması, motosiklet kullanımı konularda bilgiler verdi.

Polis memuru Hamurcu, kaza yapan motosiklet sürücülerinin yüzde 60'nın kask kullanmadığını, bunlardan yüzde 26'sının sıkıcı olduğu, yüzde 53'ünün de kaza yapacaklarını ummadıkları için kask takmadığını belirtti.

Kaskın ölümcül ya da kritik boyun yaralanmalarını çoğu zaman önlediğini dile getiren Hamurcu şöyle konuştu:

Tam kapalı kask, korumayı artırıyor ve özelikle yüz bölgesindeki yaralanmaları azaltıyor. Kask kullanma oranı sıcak günlerde ya da kısa mesafeli sürüşlerde çok az olmaktadır. Ölümlü kazalarda kurbanlar çoğunlukla göğüs ve baş bölgelerinden yara almışlardır. Bu nedenle kask takmak çoğu zaman hayatta kalmak demektir”.

Trafik Tescil Denetleme Büro Amiri Komiser Necip Torun ise, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu; Duran taşıtın önünden, arkasından geçilmemelidir. Yolda üst geçit varsa, mutlaka üst geçit kullanılmalıdır. Durmadan otobüs, minibüs, taksi gibi taşıtlardan inilmemelidir. Hareket etmiş bir taşıta binmeye çalışılmamalıdır. Araç gelmiyor diye kırmızı ışıkta başka bir yayanın karşıya geçmesi sizi yanıltmasın, çünkü o anda hızla yeşil ışıkta geçmek isteyen bir araç çıkabilir ve kazayA sebebiyet verebilirsiniz.”



Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 7.05.2015 17:19:35 1522 0
Tarih: 07.05.2015 17:19 Güncelleme: 07.05.2015 17:19
Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri