Tarih: 16.10.2019 15:21

Öğrencilere 5 Bin Adet Üzümlü Kek Dağıtıldı

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, ilçenin başlıca gelir kaynağı olan üzümün tanıtımı ve iç piyasada tüketimini artırmak için hazırlattığı üzümlü kekleri öğrencilere dağıttı.

Saruhanlı Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen programda, Başkan Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Baysal ve öğretmenlerle birlikte sınıfları dolaşarak öğrencilere üzümlü kek dağıttı.

Başkan Bilgin, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada,"Üzümün Başkenti" unvanına sahip olan Saruhanlı'da 112 bin dekar alanda üzüm üretimi yapıldığının ve yolda ortalama 45 bin ton kuru üzüm üretildiğini belirtti.

Buna karşı kuru üzüm tüketiminin çok az olduğunu ifade eden Bilgin, sağlık açısından da son derece faydalı olan üzümün tüketimini artırmak için "Üzümlü Kek" projesini hayata geçirdiklerini ifade ederek şöyle konuştu;

"Çocukların gelişimini destekleyen ve iyi bir enerji kaynağı olan

kuru üzümün tüketimini artırmak için ilçemizdeki okullarda eğitim gören çocuklarımıza 5 bin adet üzümlü kek dağıttık. Kuru üzüm içerdiği besin değerleriyle özellikle çocukların gelişimini destekliyor ve C vitamininin etkinliğini artırıyor. Beynin enerji kaynağı olan kuru üzüm kansızlık, zayıflık ve birçok hastalıklara da iyi geliyor. Bizler bu bakımdan kuru üzüm tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Üzüm, ilçemizin başlıca gelir kaynağıdır. Biz bu ürüne ne kadar sahip çıkarsak, geleceğimize de o kadar sahip çıkmış oluruz. Bu bakımdan tüm vatandaşlarımızı kuru üzüm tüketmeye davet ediyorum."

Başkan Bilgin, üzümün tanıtımı ve tüketimini artırmak için önümüzdeki süreçte çeşitli projeleri daha hayata geçireceklerini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —