Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9900,25%-0,76
  • DOLAR

    34,09% 0,24
  • EURO

    38,04% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2874,38% 1,61
  • Ç. ALTIN

    4673,23% 1,54

Öğrencilere Verem Hastalığı Anlatıldı

Öğrencilere Verem Hastalığı Anlatıldı

Saruhanlı´nın Hacırahmanlı Atatürk Mehmet Otan ortaokulu öğrencilerine Saruhanlı Toplum Sağlığı Başkanlığı personeli tarafından "Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası" Kapsamında öğrencilere verem hastalığı konusunda eğitim verildi.

SARUHANLI/HACIRAHMANLI - Saruhanlı´nın Hacırahmanlı Atatürk Mehmet Otan ortaokulu öğrencilerine Saruhanlı Toplum Sağlığı Başkanlığı personeli tarafından "Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası" Kapsamında öğrencilere verem hastalığı konusunda eğitim verildi.
Saruhanlı Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Tülay Ünlü Üresin ve personeli tarafından Hacırahmanlı Atatürk Mehmet Otan Ortaokulunda verilen eğitimde öğrencilere verem hastalığı nedir? Bulaşma ve korunma yolları ile verem hastalığının tedavisi konularında bilgiler verildi.
Öğrencilere verilen verem eğitiminin ardından Kardelen Gazetesi Muhabirine açıklama Yapan Dr. Tülay Ünlü Üresin, ?İnsanların sağlığı için en tehlikeli hastalıklardan biri de veremdir.? Dedi.
Verem mikrobu insan vücuduna solunum ve sindirim yoluyla girdiğini belirten Dr. Üresin, şunları kaydetti; ?Çabuk fark edilip önlem alınmazsa vücudu kemirir, zayıflatır. Ölüme neden olur.?
Dr. Üresin Veremin tarihçesi hakkında şu açıklamalarda bulundu ?3-9 Ocak tarihleri arasındaki hafta Bakanlar Kurulu kararıyla 1947 yılından bu yana "Verem Eğitim ve Propaganda Haftası" olarak kabul edilmektedir. Ancak hastalığın yaygınlığı ve kurulan derneklerin "veremle savaş" adını taşıması, daha çok "Veremle Savaş Haftası" olarak anılmasına yol açmıştır. Bu haftanın amacı verem ile ilgili toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa bütün kesimlerin dikkatinin çekilmesidir. Ülkemiz dünyada tüberkülozun orta derecede yaygın olduğu ülkelerden biridir. Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana ülkemizde veremle ilgili son derece etkili bir mücadele yapılmıştır. Ancak yine de tüberküloz, göçler gibi nüfus hareketlerine bağlı olarak ülkemizde kontrol altında tutulması gereken bir hastalıktır.
Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi olarak çeşitli etkinlikler ve öğrencilere verdikleri eğitimler ile Verem hastalığı hakkında toplumu bilinçlendirdiklerini sözlerine ekledi.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor