Anahtar Kelimeler: Öğrenciler öğreniyor kazanıyor

SALİHLİ - Salihli ilçesindeki Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde faaliyet gösteren Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı, bir yandan nitelikli insan gücü yetiştirirken biryandan da hem öğrencilerin bütçelerine katkıda bulunuyor, hem de Türkiye’nin ekonomik kalkınma sürecinde önemli bir rol oynuyor.

Salihli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 50’den fazla öğrencinin eğitim gördüğü Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı, 476 bin lira değerinde üretim yaparak rekor kırdı. Bölüm öğrencilerinin öğretmeni Dinçer Berber ile birlikte yaptığı şık tasarımlar dikkat çekerken, gelen talep üzerine öğrenciler kişilere özel başta mutfak dolabı olmak üzere vestiyer gibi eşyalarında üretimine başladı.

Salihli Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ümit Zeybek, 2018 yılında faaliyete geçen bölümün, kısa sürede Salihli ve Manisa genelinde olmak üzere birçok okulun başta mobilya olmak üzere diğer ihtiyaçlarını da giderdiğini söyledi. Zeybek, “Toplam eğitim süresi 4 yıl olan bölümümüzde şuanda 50’nin üzerinde öğrencimiz eğitim alıyor. Öğrencilerimiz aldıkları eğitimin yanı sıra sağladıkları üretimle ülke ekonomisine katkıda bulundukları gibi harçlıklarını da çıkartma imkanına sahip oluyor. Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanındaki eğitim sayesinde günün müşteri isteklerine cevap verebilecek, kaynakları ve zamanı verimli kullanabilen, kendini mesleki gelişimlerin gerisinde bırakmayacak nitelikli insan gücünü yetiştirmek için gelişen eğitim teknolojilerini ve metotlarını kullanarak faaliyetini sürdürmektedir. Bölümümüzde, gerek Salihli’deki gerekse Manisa’nın diğer ilçelerinde okullarımız için her türlü mobilya üretimi gerçekleştirilmektedir. Öğretmenler odası takımları, sıra tamiratları, kütüphane mobilyaları, bilgisayar masaları, ana sınıfları için oyuncak dolapları, köy yaşam merkezleri için etkinlik masaları, yaptığımız üretimlerden sadece bir kaçı. Bununla birlikte vatandaşlardan gelen mutfak dolapları, vestiyer gibi taleplerde yine öğrencilerimiz tarafından karşılanmaktadır” diye konuştu.



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 26.10.2022 16:45:00 0

Tarih: 26.10.2022 16:45

Haberi Sesli Oku