Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10446,2%1
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    35,04% 0,26
  • GRAM ALTIN

    2442,57% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3954,23% 0,00

Öğrenciler Sokak Köpeklerine Sahip Çıktı

Öğrenciler Sokak Köpeklerine Sahip Çıktı

GÖLMARMARA - Gölmarmara İlçesinde ki Çok Programlı Lise öğrencileri, okul bahçesinde doğum yapan sokak köpeği ve yavrularına sahip çıktı.

Gölmarmara İlçesinde ki Çok Programlı Lise öğrencileri, okul bahçesinde doğum yapan sokak köpeği ve yavrularına sahip çıktı.

Gölmarmara İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Dağdelen Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada ilçede ki sokak köpeklerinden birinin bir süre önce Çok Programlı Lisenin bahçesinde yavruladığını belirtti.

Okul bahçesinde iki yavru dünyaya getiren köpeğe ve yavrularına öğrencilerin sahip çıktığını ifade eden Dağdelen, şöyle dedi:

“İlçedeki bir sokak köpeği bir süre önce okulumuzun bahçesinde yavrulamış. Havaların soğuk olduğu o dönemde öğrencilerimiz köpeklere sahip çıktı. Çocuklarımız onlar için okul bahçesine kulübe yaptı. Ayrıca evlerinden yiyecek getirip minik yavruları elleriyle beslediler. Her iki yavru gün geçtikte büyüyor. Anneleriyle birlikte okul bahçesinde öğrencilerin arasında mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar.”

-Okullar Hayat Olsun Projesi-

Milli Eğitim Müdürü Dağdelen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinesinde ülke genelinde ki okullarda 3 yıldır  “Okullar hayat olsun” adı altında bir proje yürütüldüğünü anımsattı.

Proje kapsamında okulların spor, kültür ve sosyal hizmetler amaçlı kullanılmasının da hedeflendiğini dile getiren Dağdelen, “Bu doğrultuda bir okul, sahipsiz bir hayvana ve onun yavrularına yuva oldu. Bu manada okulların gerçekten hayat olduğunu görüyoruz. Öğrencilerimizin bu fedakar davranışını da “Okullar hayat olsun” projesine dahil ettik” dedi.

 



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor