SARUHANLI - Gelecek Partisi Kurucularından ve Politikaları İzleme Kurulu Üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler Corona tedbirleri kapsamında alınan 2 gün sokağa çıkma yasağı kararının ardından yaşanan kargaşayla ilgili değerlendirmede bulunarak, “Tüm bu yaşanan kargaşa, telaş ve güvensizlik ortamı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ve tek adam olma sevdasının ağır faturasıdır” dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın Corona Virüs tedbirleri kapsamında aldığı aldığı 2 günlük sokağa çıkma yasağının ardından sosyal mesafe yaklaşımı ve sağlık tedbirleri hiçe sayılarak yaşanan telaş ve kargaşa ortamıyla ilgili açıklamada bulunan Gelecek Partisi Kurucularından ve Politikaları İzleme Kurulu Üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler, “Bakanlar arasındaki koordine eksikliğinin ve tek adam olma sevdasının ağır faturasını vatandaşlar ödemiştir. Evet vatandaşların yaşadığı telaş, panik ortamının bir izahı yok ve baştan sona kadar hatalı ama şu net ve açık ki alalacele alınan karar ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ardından gelen güvensizlik vatandaşı bu duruma getirmiştir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Bilim Kurulu Üyelerinin, Sağlık Çalışanlarının ve Uzmanların fedakarca çalışmaları 2 saat içerisinde adeta hiçe sayılmış ve Corona virüs salgınının daha da yayılmasının önü açılmıştır” diye konuştu.

YASAĞI GETİRENLER MİLLETİN SOKAKLARA DÖKÜLECEĞİNİ HESAP EDEMEDİ

“Corona Virüs tedbirleri kapsamında millete sokağa çıkma çıkma yasağını getirenler ne yazık ki milletin bir panik havası içerisinde sokağa döküleceğini neden ve nasıl hesaplayamazlar” diyen Öcmenler özellikle sosyal medyada ve bazı yayın organlarında tüm suçun vatandaşa yükletilmek istendiğini ve bunun büyük bir yanlış olduğunu kaydetti. Öcmenler, “Çok değil sokağa çıkma yasağının getirilmesiyle ilgili karar en kötü ihtimalle sabah açıklansa ve gece sokağa çıkma yasağı getirilse dahi yeterdi. Millet her şeyini tedarik eder, hazırlıklı olurdu. Akşam 21.00'de marketleri kapatma kararını alır, bunu tam anlamıyla uygulatmazsan ve sokağa çıkma yasağını da 22.00'de açıklarsan maalesef bu yaşananlara sebep olursunuz. Süreci yönetenler toplum refleksini ve o toplumun sosyal ve psikolojik durumunu da çok iyi bilmelidirler ve aldıkları kararları açıklamadan önce tüm bunları hesap etmelidirler” dedi.

MARKETLER GENELGEYE UYMADIYSA NEDEN SEYİRCİ KALINDI

“Tedbirler çerçevesinde daha önce yayımlanan Genelgede market, mandıra ve benzeri işyerlerinin açılış kapanış saatleri 09.00-21.00 olarak belirlenmişken açık olan mandıra ve marketler bu yasağı delerken buna neden müdahale edilmedi ve gerekli önlemler alınmadı?” diye soran Öcmenler sözlerini şöyle sürdürdü, “Her ne kadar sokağa çıkma yasağı İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanıyor görünse de tüm bu yaşananların en büyük vebali Türkiye'yi tek adam olma sevdasıyla yönetmek isteyenlerindir. Yaşadığımız bütün bu kargaşanın, ülkenin yönetilememesinin sebebi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve tek adam sevdasından başkası değildir. Bakanlar arasında Corona virüs krizinde dahi koordinasyon eksikliğinin olduğu ayan beyan ortadadır. Konusuna hakim olan Bakanlar dahi bir açıklamada bulunacakları zaman Sayın Cumhurbaşkanı'nın gözlerinin içine bakmadan konuşma yapmakta tereddüt ve tedirginlik yaşamaktadırlar. Kendilerine yanlış gelen kararlara dahi seslerini çıkarmaktan çekiniyorlar. En büyük yanlış ise yanlışı göre göre seslerini çıkaramamalarıdır. Bu yanlışlar zincirinin faturası da yine millete ödettiriliyor.”



3 aylık hamile eşini bıçaklayıp öldürdü

Her gece pencereye gelen röntgenci genç kızın kabusu oldu

Mantar aramaya çıktı, güvenlikçinin cesedini buldu

Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Komşuların gürültü kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Korkunç cinayet! Otomobilde öldürüp cesediyle saatlerce tur attılar

YER KAVGASINDA KAN AKTI, PAZARDA CİNAYET

Vahşet! Eşini boğazını keserek öldürdü, oğlunu yaraladı, 4. kattan atladı

İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

17 yaşındaki Ardayı iş arkadaşları öldürmüş!

Fabrikadaki iş kazasında ağır yaralanan işçi hayatını kaybetti

Karısını Bıçakla Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Öğretmen baba eşini ve kızını bıçaklayarak öldürdü

Öldürdükleri gencin liseli olduğunu öğrenince çok üzülmüş

Kız arkadaşını öldüren gencin silahlı fotoğrafları ortaya çıktı

Eski kız arkadaşını öldürüp, kafasına sıkarak intihar etti

Hastanedeki silahlı saldırıda tutuklu sayısı 5’e yükseldi

Arkadaşların alacak verecek kavgası: Börekçide tek kurşunla cinayet

Kadın Cinayeti: Cani Koca Kendini de Asmaya Kalkıştı

Manisa emniyeti suçlulara göz açtırmıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 13.04.2020 09:22:00 0

Tarih: 13.04.2020 09:22

Haberi Sesli Oku