Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Öcmenler, “Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden söz edilemez”

Öcmenler, “Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden söz edilemez”

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Ticaret Politikaları İzleme Kurulu Üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Küresel Gazeteciler Konseyi Manisa İl Temsilcisi Hakan Özen'i ve Manisa Gazeteciler Cemiye

SARUHANLI - Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Ticaret Politikaları İzleme Kurulu Üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Küresel Gazeteciler Konseyi Manisa İl Temsilcisi Hakan Özen'i ve Manisa Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyarette basının demokrasinin en önemli kuvvetlerinden biri olduğunu kaydeden Öcmenler basının güçlü olduğu toplumlarda demokrasi ve insan hak ve özgürlükleri de güçlüdür. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemez” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Küresel Gazeteciler Konseyi Manisa İl Temsilcisi Hakan Özen'i ve Manisa Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Ticaret Politikaları İzleme Kurulu Üyesi Gizem Satıoğlu Öcmenler, “Bağımsız ve özgür basın demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden biri olmuştur. Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemez” diye konuştu.

Demokrasinin temel taşlarından olan basının düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu kaydeden Öcmenler, “Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Bundan sonraki günlerin gazeteciler açısından sansürün olmadığı, haberlerin sansürlenmediği, gazetecilerin yaptıkları haberlerden dolayı ceza almadığı, kısacası gazetecilerin sadece gerçekleri yansıtabildikleri bir Türkiye umut ediyor, her türlü zorlu şartlarda, son derece özverili bir şekilde gayret göstererek, kendi etik değerlerini de titizlikle takip eden, tarafsız habercilik unsurlarını göz önünde bulunduran gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor