MANİSA - Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen ?Halk Sağlığa Koşuyor´ projesi kapsamında projeye katılan kişilerin vücut analizleri yapılarak kendilerine verilen raporlarla diyetisyenlere yönlendirilecek. 
Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen ?Halk Sağlığa Koşuyor´ projesi hazırlandı. Proje kapsamında Halk Sağlığı bünyesinde bulunan cihazlarla projeye katılan kişilerin gövde, kol ve bacakların kas, yağ, su ve iskelet sistemiyle ilgili veriler alınacak. Sonrasında ise projenin paydaşları aile hekimlerine yönlendirilerek ücretsiz olarak tüm hormon ve kan tahlilleri yapıldıktan sonra obezite birimlerindeki hekim ve diyetisyen kontrolünde özel diyetler düzenlenecek. Projeyle ilgili Halk Sağlığında düzenlenen protokol törenine Manisa Halk Sağlığı Müdürü Engin Yıldırım, proje ortaklarından Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Hatun Sarıkaya ve Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan katıldı.
Protokol töreninde konuşan Manisa Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Engin Yıldırım, yıl sonuna kadar yapılan çalışmanın sonunda belirlenen 3 hedefi görmek istediklerini belirterek, ?Yıl sonuna kadar yapılacak olan çalışma sonunda 3 hedefimiz var. Birincisi olarak bireysel olarak yapılan doğru davranışlarla kaç kilo verdik. En önemlisi bu kiloyu yağdan mı yoksa kastan mı verdik, sudan mı verdik. İkincisi bu davranış değişikliğinden sonra üyelerimizden kaçı yıllardır kullandığı şeker, tansiyon, kolestrol ilacını artık kullanmıyor. Üçüncüsü de profesyonel olarak iş hayatında bulunan insanlar artık uzun yıllardır spor yapmıyoruz. Acaba kaçımız sporla tanıştıktan sonra tekrar spor yapmaya başlayacak. Belki de hiç yapmadığı bir spor branşını yapacak. Bunu amaçlamak istiyoruz" dedi.
Ölçümlerin halk sağlığında haftanın üç günü ücretsiz olarak yapılacağını ifade eden Yıldırım, 6 cihazın bulunduğunu belirterek özellikle bunları 17 Nisan´dan sonra açılacak olan sağlık yaşam çadırlarında kullanacaklarını söyledi. Diyetisyenlerin ayda bir yaptığı çalışmaları müdürlüğe göndereceğini kaydeden Yıldırım, diyetisyenlerin başarı oranlarının ölçüleceğini ve döner sermayeden yüzde 20 civarında bir destek verileceğinin altını çizdi. Yıldırım, toplanan bütün verilerin bir rapor halinde bakanlığa sunulacağını vurguladı.



Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

Saruhanlı'da Elektrik Kesintisi...

Entübe edilmişti... Hastaneden Gülşah Durbay ile ilgili yeni açıklama!

Saruhanlı Belediyesinden Mahallelere Plastik Masa Desteği

Yapay zekanın "dijital Türkiye" yolunda lokomotif güç olması bekleniyor

Anne-kıza 2 yıl arayla kalp kapağı ameliyatı

Altınordu’da hedef ilk galibiyet

Uyuşturucu taciri jandarmadan kaçamadı

İsrail'in rahat durmaya niyeti yok: Lübnan'ı bir kez daha vurdular

Aren bebeği ölesiye darp eden caninin yargılanmasına devam edildi

İntihar sanılan olayda ‘miras' cinayeti çıktı: Anne, baba ve ağabeyini öldürüp intihar süsü verdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 7.04.2017 08:09:02 587 0
Tarih: 07.04.2017 08:09 Güncelleme: 07.04.2017 08:09
Haberi Sesli Oku