OBEZİTE - Antalya´da obezite ve diyabet sorunları hakkında konferans veren Doç. Dr. Aziz Sümer, obezitenin yüzde 60´ını genetik faktörlerin oluşturduğunu söyledi.

Doç. Dr. Aziz Sümer, Antalya´da, iş adamları, sivil toplum kuruluşları (STK) ve hastane yöneticileri ile çağımızın önemli hastalıklarından olan obezite ve diyabet hastalıkları konulu bildirme konferansı için bir araya geldi. Obez hastalığının belirtilerini ve yapılması gerekenleri anlatan Doç. Dr. Aziz Sümer, ?Obezite ülkemizde büyük bir sorun halini almış durumdadır. Obezite bir hastalıktır. Nasıl ki bir bağırsak ya da meme kanseri bir hastalıksa obezite de bir haslıktır? dedi.

?ELİMİZDE OLSA 2 ADIM ATMAMAK İÇİN YATAK ODAMIZA ARABA GETİRTECEĞİZ?
Hareketten yoksun bir hale gelindiğini belirten Sümer, ?Bu hastalık ülkemizde yeni yeni fark edilmeye başlandı. 21. yüzyılın en büyük salgınıdır da aslında obezite. Bu hastalık aslında dünyanın dengesini bozmuştur. Eskiden de obez insanlar vardı ama obez insanlar bu kadar sık değillerdi. Eski çağlarda insanlar avlanarak yaşadıkları için obez olma şansları yoktu. Şimdi elimizde olsa 2 adım atmamak için yatak odamıza araba getirteceğiz. Allah´tan böyle bir fırsat olmadığı için 2 adım atmış oluyoruz. Biz artık hareketten yoksun insanlar haline geldik. Hareketten yoksun bir toplum haline geldik. Aslında genetik olarak obezitenin yüzde 60´ının genetik faktörler olduğunu biliyoruz? diye konuştu. 



Saruhanlı’da Vefat…

53 yaşındaki şahıs intihar etti

Şüpheli Ölüm: 33 Yaşındaki Mehmet Ali Aslan Hayatını Kaybetti

SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli’de Planlı ve Kalıcı Çözüm

Saruhanlı’da Vefat!..

Kaymakam Acar Taşçı Ailesi ile İftar Sofrasında Buluştu

Kemiklidere’de Yağış Mağduriyetine Büyükşehir Desteği

Saruhanlı Ülkü Ocakları İftar Programına Yoğun Katılım

Salih Dede Türbesi’nde Bakım ve Onarım Çalışmaları Tamamlandı

Sarıçam Mahallesi’ne Çok Amaçlı Hizmet Binası

Saruhanlı Belediyesi Özel Sporcuları İlçeyi Gururla Temsil Etmeye Hazırlanıyor

Genel Sağlık-İş Sendikası Manisa Şubesi’nden Saruhanlı’da Anlamlı Etkinlik

ÇALTEPE MAHALLESİ’NDE GÖNÜLLER AYNI SOFRADA BULUŞTU

Saruhanlı'da vefat...

MHP İlçe Başkanı Ulu’dan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş’a Ziyaret

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Anlamlı İftar Programı

Halitpaşa Mahallesi’de Göçüğe Anında Müdahale

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Anlamlı İftar Buluşması

Kumçay’ın Debisi Zirveyi Gördü!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 22.08.2015 13:46:53 638 0
Tarih: 22.08.2015 13:46 Güncelleme: 22.08.2015 13:46
Haberi Sesli Oku