Anahtar Kelimeler: MUHTAR !

O MUHTAR YİNE ADAY!

ADİL AKA - Bir yılda iki kez seçildi ama mazbata verilmedi. Şimdi üçüncü kez yeniden aday! Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Bahtıllı Köyü'nde muhtarlık seçimi tam anlamıyla bir mücadeleye dönüştü. İnatçı duruşu ve köyüne olan sevdasıyla dikkat çeken Azmi Mutlu, 1 Haziran’da yapılacak seçimde bir kez daha muhtar olmak için kolları sıvadı. Peki, köy halkının defalarca sandıktan çıkardığı bu isim neden bir türlü görevine başlayamıyor?
Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Bahtıllı Köyü’nde muhtarlık yarışında adeta bir direniş öyküsü yazan Azmi Mutlu, 1 Haziran Pazar günü yapılacak olan muhtarlık seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı. Mutlu, bir yıl içerisinde üçüncü kez sandığa gidecek.
İKİ KEZ SEÇİLDİ AMA MAZBATA VERİLMEDİ
Köy halkının desteğini arkasına alarak iki kez muhtar seçilen Azmi Mutlu, her iki seçimden sonra da hukuki gerekçelerle görevine başlayamadı. İlkinde yalnızca 1,5 ay muhtarlık yapabilen Mutlu’nun görevine, 30 yıl önce Almanya’da yaşadığı bir olay nedeniyle son verildi.
MAHKEME KARARIYLA HAKKINI ALDI, YİNE KAZANDI
Azmi Mutlu, memnu haklarını geri alabilmek için yargı yoluna gitti. Mahkemeden olumlu karar çıkmasının ardından yeniden yapılan seçimde ezici bir çoğunlukla tekrar muhtar seçildi. Ancak bu kez de mahkeme kararının süresi dolmadığı gerekçesiyle mazbata verilmedi.
MUTLU: “KÖYÜMÜZE SEVDALIYIZ, HİZMETTEN VAZGEÇMEYİZ”
Azmi Mutlu, gazetemize yaptığı özel açıklamada kararlılığını şu sözlerle dile getirdi:
“Biz bu köyde doğduk, bu köyde büyüdük. Köyümüze hizmet etmek için çıktığımız bu yolda ne engeller ne de bürokrasi bizi yıldırabilir. Allah’ın izniyle bu sefer görevimize başlayacağız. Köylümüz için elimizden ne geliyorsa yapmaya kararlıyız.”
AZA LİSTESİ HAZIR, EKİP GÜÇLÜ
Azmi Mutlu, köy sorunlarını aza arkadaşlarıyla birlikte çözmek üzere hazır olduklarını belirtti. Mutlu’nun aza listesi şu isimlerden oluşuyor:
İsmail Çiçek, Mehmet Çakıcı, Mehmet Kalay, Mustafa Pala ve Ali Teke.

327 SEÇMEN YENİDEN SANDIĞA GİDİYOR
Simav ilçesine 18 km, Kütahya İline 150 km, Uşak İline ise 106 km Bahtıllı Köyü, 327 seçmeniyle sandık başına gitmeye hazırlanıyor. Köyde yapılacak bu seçim, aynı zamanda kırsal demokrasiye duyulan güvenin ve kararlılığın da sembolü haline gelmiş durumda. Azmi Mutlu’nun üçüncü kez gireceği bu seçim, hem yerel hem ulusal kamuoyunda “mazbatayla sınanan demokrasi” örneği olarak dikkat çekiyor.



Alaşehir'deevde yangını: 1 kişi hayatını kaybetti

Yağış bereketi barajı doldurdu… Balıkçının yüzü güldü!

OKUL GÜVENLİĞİ, DİSİPLİN VE VELİ SORUMLULUĞU HAKKINDA GENEL TALİMAT VE DUYURU

SARUHANLI’DA EĞİTİM VE GÜVENLİK MASAYA YATIRILDI

Magnesia FK'nın yıldız golcüsü Yasin Deniz Er Galatasaray'da!..

Polis memurunun kızı babasına ait silahla kendini vurdu

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 28.05.2025 08:53:00 0
Tarih: 28.05.2025 08:53 Güncelleme: 28.05.2025 08:53
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri