MANİSA - Manisa`da 27 yıl boyunca Ziraat Odası Başkanlığı yapan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Sorman hayatını kaybetti.

Sorman iddiaya göre sabah saatlerinde kalp krizi geçirdi ve Manisa Devlet hastanesine kaldırıldı. 61 yaşındaki Sorman doktorların tüm müdahalelerine karşı hayata tutunamadı. Şubat ayında yapılan Manisa Şehzadeler odası Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimlerinde Mustafa Kaçire ile yarışan ve 2 oy farkla yarışı kaybeden Sorman, 27 yıllık görevi süresince tarımın gelişmesi ve geleceği için birçok proje ve çalışma içine girmişti.

Sorman`ın ölüm haberi üzerine Saruhanlı Ziraat odası Başkanı Aydoğan Okur'da bir açıklama yaptı. Sorman`a rahmet dileyen Okur, "Kendisiyle uzun süren mesaimiz oldu. Çok deneyimli, tecrübeli bir abimizdi. Kendisine rahmet diliyorum" diye konuştu.

Ziraat Odası eski Başkanı Nuri Sorman'ın bir süredir tedavi gördüğü Manisa Devlet Hastanesinde saat 14 00 sıralarında hayatını kaybettiğini ifade eden Okur,   Acımız büyük. Camiamızın başı sağ olsun.” Dedi.

27 Yıllık Ziraat Odası Başkanı Olan Nuri Sorman`ın  vefatının 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününe denk gelmesinin manidar olduğunu anımsatan Okur, Manisa genelinde yarın yapılacak olan 14 Mayıs 2014 Dünya Çiftçiler günü kapsamındaki tüm etkinliklerin iptal edildiğini belirtti. 

Nuri Sorman:1954 Manisa doğumlu, İşletme Fakültesi mezunu, İngilizce bilmekte, çeşitli kuruluşlarda üyelik yaptı, Celal Bayar Üniversitesi Vakfı Başkanlığı görevinde bulundu. Manisa Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın yanı sıra, 2007-2012 yılları arasında, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Halen, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Üyeliği ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmekte, tarla ziraatı ile uğraşmakta. Eevli ve iki çocuk babası.



Ferdi Zeyrek davası Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediliyor

Bahis soruşturmasında Manisa FK’da iki oyuncu gözaltına alındı

Üniversitede 2'nci kattan düşen Selda yaşamını yitirdi

Manisa Oryantiringde fırtına gibi esti

Nefes borusuna mandalina kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Ferdi Zeyrek davası: Sanıklar suçlamaları reddetti

Manisa'ya Türkiye'de 6'ncı Adli Toksikoloji Laboratuvarı yetkisi

Büyükbelen Yolunun İhalesi 7 Ocak 2026’da

Manisa GSB Kadın Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu

1 kişinin öldüğü kazada belediye başkanının oğlu da ağır yaralandı

Sahte içki operasyonu: 2 bin 850 litre etil alkol ele geçirildi

Motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye çıktı

Yolcu minibüsü devrildi: 7 yaralı

Kavga değil adeta meydan muharebesi: Taş, sopa ve silah kullanıldı, 1 kişi yaralandı

Gündem yaratacak iddia: Memura 30 bin TL'lik seyyanen zam teklifi geri çekildi

Yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Park halindeki otomobil küle döndü

Alkolün etkisi ile araçta sızdı, vatandaşlar hayatından endişe etti

Kaybolan çocuk için arama çalışmaları başlatıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Şehzadeler Belediyesi’nden Başkan Gülşah Durbay’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 13.05.2015 15:52:53 1572 0
Tarih: 13.05.2015 15:52 Güncelleme: 13.05.2015 15:52
Haberi Sesli Oku

Son Dakika

Son Dakika Haberleri