MANİSA - Manisa`da 27 yıl boyunca Ziraat Odası Başkanlığı yapan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Sorman hayatını kaybetti.

Sorman iddiaya göre sabah saatlerinde kalp krizi geçirdi ve Manisa Devlet hastanesine kaldırıldı. 61 yaşındaki Sorman doktorların tüm müdahalelerine karşı hayata tutunamadı. Şubat ayında yapılan Manisa Şehzadeler odası Yönetim Kurulu Başkanlığı seçimlerinde Mustafa Kaçire ile yarışan ve 2 oy farkla yarışı kaybeden Sorman, 27 yıllık görevi süresince tarımın gelişmesi ve geleceği için birçok proje ve çalışma içine girmişti.

Sorman`ın ölüm haberi üzerine Saruhanlı Ziraat odası Başkanı Aydoğan Okur'da bir açıklama yaptı. Sorman`a rahmet dileyen Okur, "Kendisiyle uzun süren mesaimiz oldu. Çok deneyimli, tecrübeli bir abimizdi. Kendisine rahmet diliyorum" diye konuştu.

Ziraat Odası eski Başkanı Nuri Sorman'ın bir süredir tedavi gördüğü Manisa Devlet Hastanesinde saat 14 00 sıralarında hayatını kaybettiğini ifade eden Okur,   Acımız büyük. Camiamızın başı sağ olsun.” Dedi.

27 Yıllık Ziraat Odası Başkanı Olan Nuri Sorman`ın  vefatının 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününe denk gelmesinin manidar olduğunu anımsatan Okur, Manisa genelinde yarın yapılacak olan 14 Mayıs 2014 Dünya Çiftçiler günü kapsamındaki tüm etkinliklerin iptal edildiğini belirtti. 

Nuri Sorman:1954 Manisa doğumlu, İşletme Fakültesi mezunu, İngilizce bilmekte, çeşitli kuruluşlarda üyelik yaptı, Celal Bayar Üniversitesi Vakfı Başkanlığı görevinde bulundu. Manisa Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'nın yanı sıra, 2007-2012 yılları arasında, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Halen, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM), Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Üyeliği ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmekte, tarla ziraatı ile uğraşmakta. Eevli ve iki çocuk babası.



Vali Özkan ilçeleri yakından tanımaya devam ediyor

Güçlü Afrika koyunundan alınan embriyolar, yerli taşıyıcı anne koyunlara transfer edildi

Adnan Erbil son yolculuğuna uğurlandı

Vali Özkan’dan Kula ve Selendi ilçelerine ziyaret

Manisa’nın yeni Valisi Özkan'dan ilk açıklama: "Manisa'nın kalkınması ve vatandaşın mutluluğu için çalışacağız"

Başkan Zeyrek: “Manisa için tarihi bir gün”

Hobisi sayesinde hem sağlığına kavuştu hem meslek sahibi oldu

Anne Oğul gözyaşları arasında toprağa verildi

Vali Ünlü, veda ziyaretlerine başladı

Saruhanlı'da Lunapark ve Hediyelik Eşya Sergilerine Büyük İlgi

Vali Ünlü'den duygusal veda konuşması

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

17. Altın Üzüm ve Kültür Festivali Başlıyor...

Dışişleri Bakanı Fidan Saruhanlı’ya geldi

Narin için ismini değiştirdi

Narin ve kadın cinayetiyle hayattan koparılan kadınların isimleri formaya yansıdı

Vali Enver Ünlü, Saruhanlı İlçesini Ziyaret Etti

Somalı madencilerinin ailelerini üzen karar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 13.05.2015 15:52:53 0

Tarih: 13.05.2015 15:52

Haberi Sesli Oku

Son Dakika

Son Dakika Haberleri