DÜNYA - Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, İstanbul´daki terör saldırısıyla ilgili, "Olayı kınıyorum. Bu saldırı bize ortak terörist saldırılarla karşı karşıya kaldığımızı hatırlatıyor´´ dedi.

8. Büyükelçiler Konferansı´na katılan Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, büyükelçilere hitap etti. Brende, Sultanahmet´te meydana gelen terör saldırısına değinerek, "İstanbul´da meydana gelen terörist saldırıda hayatını kaybedenlere baş sağlığı dilemek istiyorum. Olayı kınıyorum. Bu saldırı bize ortak terörist saldırılarla karşı karşıya kaldığımızı hatırlatıyor´´ dedi.

Brende, iki ülke arasında ilişkilerin güvenlik, gemi inşa konularında geliştiğini belirterek, ?´63 yıldan beri ortak zorluklarla karşı karşıyayız ve onlarla birlikte baş ediyoruz. Ekonomik gelişmemizi ve güvenliğimizi tehdit eden risklerle birlikte baş ediyoruz. Bu zorluklar ortak zorluklarımız ve çok kısa sürede gelişiyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa´nın geçmişinin Avrupa´nın geleceği olamayacağını ifade eden Brende, "Norveç Türkiye´nin dünya sahnesinde yükselen katılımını destekliyor. Avrupa´nın entegrasyonu için çabalarınızı destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Avrupa´nın kendi güvenliği için daha çok sorumluluk alması gerektiğini ifade eden Brende, "İki ülke barış ve yeniden yapılandırma için çaba harcıyorlar. Somali, Libya ve Filipinler. Norveç dış politikası insani aktif olarak barışa katkı vermektir. Dünya değişiyor. 2016 yılında değişim daha karmaşık ve daha az tahmin edilebilir olacaktır" diye konuştu.



Otomobil kanala uçtu: 2 ölü, 5 yaralı

SARUHANLI’DAN ÇANAKKALE’YE ANLAMLI ZİYARET

Zeytin üreticilerine "Halkalı leke" uyarısı

Düğün Salonu Deposunda Şüpheli Ölüm: 47 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da çiftçilere eğitim programı düzenlenecek

Turgutlu Belediyespor Sezonu 2’nci Tamamladı: Hedef Play-off Şampiyonluğu

SARUHANLI’DA CHP ÜYE EĞİTİMİ VE PARTİ PROGRAMI ANLATILDI

Sultanlar Ligi'nde şampiyon Vakıfbank oldu

Bağ evinde yangın: 1 ölü

Meteoroloji hava durumunu açıkladı: Batı'da bahar, Doğu'da sağanak

Kurtulmak için çabaladı ama kapılar açılmadı! Genç doktor, alev alan otomobilden çıkamadı

Otomotiv devinin İzmir'deki fabrikası tamamlanma noktasında: Nisan'da üretim hedefleniyor

Alaşehir'deevde yangını: 1 kişi hayatını kaybetti

Yağış bereketi barajı doldurdu… Balıkçının yüzü güldü!

OKUL GÜVENLİĞİ, DİSİPLİN VE VELİ SORUMLULUĞU HAKKINDA GENEL TALİMAT VE DUYURU

SARUHANLI’DA EĞİTİM VE GÜVENLİK MASAYA YATIRILDI

Magnesia FK'nın yıldız golcüsü Yasin Deniz Er Galatasaray'da!..

Polis memurunun kızı babasına ait silahla kendini vurdu

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Dünya 13.01.2016 09:13:51 0
Tarih: 13.01.2016 09:13 Güncelleme: 13.01.2016 09:13
Haberi Sesli Oku