SARUHANLI - 2030 Stratejik Planında halk sağlığına önemli bir yer ayıran Türk Kızılay, yaklaşık 20 milyon kişiyi etkileyen görme bozukluklarının tedavisi için Kartal Hastanesi’nde “No Touch Lazer” yöntemini kullanmaya başladı. Her bir göz için yaklaşık 50 saniye süren uygulamanın ardından hastalar gözlük veya lense ihtiyaç duymadan hayatlarını sürdürebilecek.

Pandemi sürecinde ekran karşısında geçirilen sürenin artmasına paralel olarak Türkiye’de göz rahatsızlıklarında da artış yaşandığı bildiriliyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de farklı nedenlerden dolayı ve farklı boyutlarda 20 milyon kişi göz rahatsızlığı yaşamaktadır. 2030 Stratejik Planında halk sağlığına ve sağlıklı yaşlanmaya önemli bir yer ayıran Türk Kızılay, halk sağlığını ciddi boyutta etkileyen görme bozukluklarının tedavisi için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Kızılay’a ait Kartal Hastanesi’nde hayata geçirilen “No Touch Lazer” uygulaması ile hastalar çok kısa bir sürede sağlığına kavuşturulurken, lens veya gözlük kullanmadan hayatlarına devam etme imkanına kavuşturuluyor.

“No Touch Lazer” Hangi Hastalarda Uygulanır

Kızılay Kartal Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Abdullah Güleç uygulamaya koyulan bu yeni yöntemin hangi hastalarda kullanılabileceği hakkında bilgi verdi. Güleç, “Göz yapısı uygun olan miyop, hipermetrop ve astigmatlara uygulanabilir. Yani, uzak ve yakın görme sorunu olan hastalar bu tedavi için aday olabilir.  Daha önce katarakt ameliyatı olmuş kişilere, retinasında yırtık ve yırtığa meyilli hastalara da göz yapıları uygun olmak koşulu ile uygulanabilen bir yöntemdir. Son olarak özellikle korneası ince olan ve kornea yüzeyi normalden daha dik olan olgularda da  No Touch Laser tedavisi uygulanabilmektedir” diye konuştu.

Göz ’de Lazer Ameliyatı Uygulaması Nasıl Yapılıyor? 

Kızılay Kartal Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Abdullah Güleç, “sürece göze anestetik damla damlatılmasıyla başlanır ve uygulama sırasında hasta herhangi bir ağrı hissetmez. Tedavi sırasında göze herhangi bir cihaz teması olmaz, lazer cihazından çıkan ışınlarla göze doğrudan tedavi yapılır. Hastanın tek yapması gereken lazer cihazından çıkan yeşil ışığa bakmaktır. İşlem 50 saniye gibi kısa bir sürede her iki göz için de aynı seansta işlem yapılarak tamamlanmaktadır” diye konuştu.

No Touch Laser İşlemi Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

Yapılan işlem sonrası hastaların kontakt lens ve gözlük kullanımını sona erdireceğini belirten Op. Dr. Abdullah Güleç, “Bu süreçte hastanın gözünü koruması için hastaya UV koruyucu gözlük verilmektedir. Hastaya reçete edilecek ilaçlarla bu sürecin daha konforlu geçirilmesi amaçlanmaktadır. Tedaviden sonraki 4. günde hasta bilgisayarda çalışma ve 7. günün sonunda otomobil kullanma türü işleri yapmaya başlar. İyileşme Süreci yaklaşık olarak bir ayı bulabilmektedir” dedi.

Kızılay Kartal Hastanesi, Türk Kızılay’ın bir iştiraki olup, Kızılay Sağlık Grubunun işlettiği hastane ve tıp merkezlerinden biridir. (BDS)



Kaçak kazıya jandarmadan suçüstü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Kaçak tütün operasyonu

Manisa’da otomobil elektrik direğine çarptı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

19 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü yakalandı

Özgür Özel’den Muharrem Ekici’ye Sene-i Devriyesinde Anlamlı Anma

Saruhanlı Belediyesi 2026' Yılının İlk Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Akhisar’da'da feci kaza: İşçiler asansör boşluğuna düştü

Saruhanlı'daki açılışta konuşan Özgür Özel: "Artık bu kutuplaşmadan çıkmamız lazım"

Midibüsün çarptığı genç kadın yaşamını yitirdi

Manisa’da Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Salihli’nin yıldız judocuları il birinciliğinde madalyaları topladı

Özgür Özel Saruhanlı'da

CHP Genel Başkanı Özel: "Suriye'deki istikrarsızlığın kimseye faydası yok"

Midibüsün çarptığı yaya hayatını kaybetti

Kayıp Elif olayında yeni gelişme: Gözaltına alınan sevgili ve arkadaşı adli kontrolle serbest kaldı

Avda kuzeninin silahından çıkan saçmalarla öldü

Sena Nur Doğan cinayetinde şok detaylar

Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü

Saruhanlı’da 34 bin 890 hapla yakalandı

Silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 18.12.2021 08:15:00 949 0
Tarih: 18.12.2021 08:15 Güncelleme: 18.12.2021 08:15
Haberi Sesli Oku