Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10400,48%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21

Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı

SARIÇAM - Saruhanlı İlçesinde "21 Mart Nevruz ve Ağaç Bayramı" Sarıçam Köyündeki Deliçay'ın kenarında düzenlenen törenle kutlandı.

NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

 

SARIÇAM - Saruhanlı İlçesinde “21 Mart Nevruz ve Ağaç Bayramı” Sarıçam Köyü’ndeki Deliçay’ın kenarında düzenlenen törenle kutlandı.

 

Cumhuriyet İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen törene Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda Kaymakam Otcu, nevruz ateşini yaktı. Otcu daha sonra demir dövdü.

 

Törende İlçe İzci Kulübü öğrencilerinin gösterilerinin ardından Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Dülgür, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

 

Bu günün gece ile gündüzün eşitlendiği, havaların ısındığı, karların eridiği, ağaçların çiçeklendiği, toprakların yeşerdiği, göçmen kuşların yuvalarına dönmeye başladığı gün olduğunu ifade eden Dülger, Nevruzun bolluk ve bereket getirmesini temenni ettiğini kaydetti.

 

Öğrencilerin “Tohumdan fidana” isimli gösterisi ile devam eden programda şiirler okundu ve çeşitli yarışmalar düzenlendi. Halk oyunları gösterisi sonrası, Nevruz Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Buradaki program, Sarıçam Köyü Orman İşletme Şefliği’nin Cumhuriyet İlköğretim Okuluna tahsis ettiği alana, 251 Bin Dev Öğren Projesi kapsamında fidan dikimi ile sona erdi.

 

Muammer Kökcüoğlu



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor